Pot ile Servo Kontrolü

Pot ile Servo Kontrolü umarım açıklayıcı olmuştur.Bu arada bu benim ilk yazım :slight_smile:

/\*Pot&nbsp;ile&nbsp;Servo&nbsp;kontrol&nbsp;uygulaması&nbsp;&nbsp;Şükrü&nbsp;COŞAR&nbsp;&nbsp;\*/#include <Servo.h>// Servo kütüphanesini dahil ediyoruz.constintpot=A0;// Potumuzu bağlayacağımız analog giriş.Servomyservo;// Bu komutla servo kontrol nesnenizi oluşuyorsunuz.intpotdurum=0;intpos = 0;void **setup** () 
{
  myservo.attach(9);// Servonuz sinyal girişine bağlayacağımız ArduinoUno pini(PWM Pindir)} void **loop** ()
{
  potdurum=analogRead(pot);
  pos= map(potdurum,0,1023,0,180);//Servolar 180 derece açı yaparlar pottan okunan değeri 180e oranlıyoruz.{ 
  myservo.write(pos);// yukarıda ki oranladığımız değeri servoya yazdırıyoruz.}
}

merhaba çalışmalarınız güzel başarılar dileriz, birde şuraya http://arduinoturkiye.com/blog-blog-blog-iste-butun-mesele/ bakınız :slight_smile:

teşekkür ederim sizede iyi çalışmalar. yazilarinizi daha oncedende okumustum burdaki yazilanlarin cogu bana rehber oldu ve aklimdaki soru isaretlerini yok etti. kendime bir blog acacagim ama bilgisayara oturup bir turlu ugrasamadigim icin biraz askida kaldi.