Potansiyometre Değeri Okuma

Hocam kusura bakmayın 1 haftadır pcnin başına hiç geçemedim. Dediklerinizi aynen yaptım ama hiç bir değişiklik olmadı büyük ihtimalle bende ki potlar arızalı elime yeni bi pot geçtiğinde tekrar dener sonucu da buraya yazarım yine

Arkadaşlar bendeki potansiyometreler arızalı çıktı. aliexpres den aldığım potlar düzgün olarak çalışıyor. çok turlu ile normal potların değer okuma kodu aynı bi fark yokmuş. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar. Konuyu hortlatıyorum ama bende direksiyon yapmak için Rotary Encoder kullandım. istediğim veriyi elde ettim ama veriyi NRFL2401L ile kablosuz başka bir arduinoya aktarırken Veri doğru akmadı ve Rotary Encoder doğru çalışmadı. Kesmeli veya Kesmesiz denesemde sonuç nafile. Bende çok turlu Potansiyometreye geçtim. Ancak ne yaptımsa veriyi okuyamadım. Multimetre ile Direnç değişimini gördüm ama gerilim değişimini ölçmedim. Bu potansiyometreyi ilk bağlamamda tek tur potansiyometre gibi bağlamıştım. Onu ben bozmuş olabilir miyim?

adım adım gidip potu arduinodan okuyup seridan bakın herşey doğru mu diye. bunca senedir doğru dürüst çalışan nrf projede görmedim nrf leri ayrıca deneyin test edin karşılıklı sonra projeleri birleştirin

Tek tur pot u nrf (kondansatör lehimlenmiş veya adaptörlü ) ile gayet hızlı aktarıyorum. Rotary encoder verisini aktaramadım. Attachinterrupt metodu işin içine girince veri ne hikmetse gitmiyordu ya da sağlıklı gelmiyordu. Çok turlu potansiyometre.yi ölçtüm bugün direnci değişti ama gerilimi değişmedi. Bugün iade ediyorum yenisini talep ettim.