Merhaba, Bir robot projemde kullanmak üzere motor sürücü kartı olarak Arduino Motor Shield R3, Motor olarak ise Proton Dc Motor 780Rpm ? 1000Rpm motor kullanmayı düşünüyorum. Düşünüyorum da kullanabilir miyim bilmiyorum. Biraz araştırdım. Motor Shield harici güç ile max 4A akım destekliyor. Proton motor ise yüksüz durumda 2A çekiyor, yüklü durumda 4A. Ancak motor zorlanma halinde 20A’e kadar çıkabiliyor. Şimdi bu motoru bu motor shield ile sürmem mümkün mü? Kartları yakmak falan istemiyorum. Sonradan da başım ağrımasın diye sipariş vermeden danışayım dedim. Nasıl bir yol izlemeliyim aşırı akım için bir koruma falan yapabilir miyim? Mutlaka bilen birileri vardır diye düşünüyorum.
Motor ve Motor Shield linkleri: http://robotus.net/robot-malzemeleri/proton-motor-780rpm-1000rpm http://arduino.cc/en/Main/ArduinoMotorShieldR3
ya ben yanıltmayımda 10 v 10A batarya bağladım beslemesine motor shielda bide rc car motoru var ama büyük bişey sorun yok bende şimdilik
ya motoru değiştir yada sürücüyü uygun değiller. illa kullanayım diyorsan arduino motor sürücüde çektiğin akımı okuman için çıkış vermişler her peryotta okuyup kontrol edip kritik seviyede motoru durdurman gerekir. robotus sitesinde 20A lik motor sürücü için bile senin motora uygun değil demişler gerisini sen düşün artık. bu robot projeniz arduinoda yaptığınız kaçıncı proje oluyor acaba?
-
- falan ama daha önce DC motorlar ile hiç çalışmadım.
okoman çektiğimiz akımı nerden okuyabiliriz acaba motor shieldda ?
“You can measure the current going through the DC motor by reading the SNS0 and SNS1 pins. On each channel will be a voltage proportional to the measured current, which can be read as a normal analog input, through the function analogRead() on the analog input A0 and A1. For your convenience it is calibrated to be 3.3V when the channel is delivering its maximum possible current, that is 2A.” yazıyo en yukarıdaki 2.linkte merak edip okumak lazım tabi adam o pini oraya neden koymuş falan. copy past bir yere kadar tabii.