Merhabalar, arduino ile geliştirdiğim bluetooth ile araç kontrolunde şöyle bir sıkıntım var; Amacım araç hareket ederken aynı anda arabada bulunan led inde yanmasını sağlamak. Seri iletişim olarak gönderdiğim datayı farklı pinlerde çalışan vites (motoru döndüren) ve flasor (led için) adındaki değişkenlerimi set etmek için kullanıyorum ama motor çalıştığı esnada led i set ettiğim zaman; motor duruyor ve sadece led çalışıyor. Bunu aşmak için algoritma olarak gelen datalardan led ile ilgili olanı boolean bir değişkeni atıp set ettirdim ve vites ile ilgili koşul bloğu içerisinde led fonksiyonunu da çağırdım ama yine aynı sonucu aldım. led set olduğu anda motorun çalışmasını durduruyor ve led reset olduğunda motor çalışmaya devam ediyor.. İlgili kod bloğu : if (vites == ‘1’) { if (distance > 10) { if (flasor == true) { digitalWrite(12, HIGH); // digitalWrite(9, LOW); // analogWrite(arkaMotor, 130); Serial.println("\n1 inci viteste suruyorsunuz.. “); flasorCal(); } else { digitalWrite(12, HIGH); // digitalWrite(9, LOW); // analogWrite(arkaMotor, 130); Serial.println(”\n1 inci viteste suruyorsunuz.. "); noTone(2); } } else { mesafeSensorAktif(); } } Teşekkürler,
digitalWrite(12, HIGH); // digitalWrite(9, LOW); // analogWrite(arkaMotor, 130); şu satırlar da problem var her şartta çalışıyor if in dışına çıkarın bunları mantığı tekrar kurun bence