merhabalar arduinoya takılı gps ıs vs sensörden veri alıorken aynı zaman da servo motor kontrolü yapmak istiyorum. servoya göndereceğim veriyi java rxtx lib kullanarak göndereceğimnasıl olacağı konusunda fikir verebilir misiniz ? teşkkürler
servo pwm le çalışır serial bağlantı istemez
pwm le çalıştığını biliyorum kardesım xbee shield ile kullanarak model uçaktan atılan paraşütü kontrol eden servvolara sinyal gödereceğim bu sinyali xbee shield kullandıgım ıcın arduino seri porttan geliyormus gibi alıyor benım sormak ıstedıgım bunun bı standardı varmı (kullanabileceğim herhangi bir kütüphane veya hata kontrol yöntemi) yoksa kendim çok kompleksleştirmeden mi yapacağım
Yusuf kızıyorsun ama projeni yeterli parçalara bolmeden/tam olarak Takıldığın kısmı yeterince aciklamadan soru soruyorsun, cevaplarda tabiki soru gibi bodoslama olacak. Lütfen öncelikle sorunuza,soruyu cevaplayacak olsam, soru hakkında neleri bilmem gerekir? Gibi bir soru sorarak, sorunuzun içinde bu cevapların olmasını sağlayın. Hayatımızda hiç görmediğimiz bir modülün encapsulation tipini ve buna müdahale etmeyi tahmin etmemizi bekliyorsun.