yarına yetiştirebilirsem süper olcak bişey var onun için burda konu açtım internettede arıyorum acemi olduğum için buynu kodlayacak kadar zamanım yok lütfen bu seferlik affedin bilginiz varsa yardımcı olmanızı rica ederim. merhaba arkadaşlar elimde 2 adet servo var bluetooth üzerinden kontrol etmem lazım. birinci servo ileri geri gitcek sinyal kesilince yine başladığı yere döncek 2. de aynı ama bağımsız çalışcaklar yardım ederseniz çok sevinirim
önce seri üzerinden motorları kontrol etmeyi sağlayın. (ide’de motor demosu var) sonra bluetooth üzerinden bu komutların gönderilmesini sağlayın, forumda kodları var.
kaanceyhan şunu nasıl yapabilirim ne yazıkki internette çok az bilgi bulabildim yada ben telaş yaptığımdan 1 gelirse servoyu 50 dereceye getir 2 gelirse 100 derece getir örnek olarak
bu konuda cidden yardıma ihtiyacım var googleda bişeye ulaşamadım
E bunu daha onceki sorularinda cevapladik. Troll musun Arda? Bootloader’ini silerim bak. Robotlara kovalatiririm seni.
Ya servida.farkli gibi kodlara.baktim internetteki dc motorda high low seklinde yapiyoduk bunda hic oyle bisey gormedim ondan sordum.neyse artik olmyck yarina saol yardmn icin
yapmak istediğim şuydu bitane model araba var 2 adet servo var birisi gaz servosu diğeri yön motoru direk motor shielda takamıyorum shieldi yakar ama aynı anda 2 servo kontrolüde bulamadım uğraşıp duruyorum işte
sorunu çözdüm bt ile olmadı ama wifi ile oldu usb shielda dongle ordanda ps kolu bağlayarak kontrolü başardım.
Massallah cok hizlisin arda 2 saatte wifi isini cozdun. Bi foto koysanda inansak
tabiki bu işlere merakı olan bir elektrikçi abi ile çözdük usb shield a dongle taktık şu kodlada işi halettik(kod için youtube ps3 control car gibi bişey yazarsan çıkıyor)fotoyu yurda ulaşınca koycağım kod:
// bu farklı olan kod processing den kontrol ediliyor bunla * BluetoothServos (Arduino) * -------------- * Servo control from the Mobile Phone * Ricardo Dias (2010) - http://ricardo-dias.com/ */ include <servo.h>
// Servo handle
Servo hServoPan;
Servo hServoTilt;
// Servo pin
const int pinServoPan = 9;
const int pinServoTilt = 10;
// Cropping
const int minServoPan = 0;
const int maxServoPan = 180;
const int minServoTilt = 50;
const int maxServoTilt = 150;
// Current values
int valServoPan;
int valServoTilt;
// Auxiliar variables
int received;
char data[5];
boolean dataReady;
void setup() {
hServoPan.attach(pinServoPan);
hServoTilt.attach(pinServoTilt);
valServoPan = maxServoPan - ((maxServoPan - minServoPan)/2);
valServoTilt = maxServoTilt - ((maxServoTilt - minServoTilt)/2);
Serial.begin(19200);
hServoPan.write(valServoPan);
hServoTilt.write(valServoTilt);
}
void loop() {
// wait for serial input
if (Serial.available() > 0) {
int startChar = Serial.read();
if(startChar == (int)‘#’){
while(Serial.available() < 5); // wait to receive more 5 chars
for(int i = 0; i < 5; i++){
data[i] = Serial.read();
}
}
// Now I have an array data[] that has 5 chars of information
// I can do whatever I want with that information
if(data[0] == '1') valServoTilt+=2;
if(data[1] == '1') valServoPan+=2;
if(data[2] == '1') valServoTilt-=2;
if(data[3] == '1') valServoPan-=2;
// Servo cropping
if(valServoPan > maxServoPan) valServoPan = maxServoPan;
else if(valServoPan < minServoPan) valServoPan = minServoPan;
if(valServoTilt > maxServoTilt) valServoTilt = maxServoTilt;
else if(valServoTilt < minServoTilt) valServoTilt = minServoTilt;
hServoPan.write(valServoPan);
hServoTilt.write(valServoTilt);
}
}</servo.h>
// ps3 kolu ile kontrolde bu Barrett Anderies March 11, 2013 This is a modified version of the PS3BT.ino example sketch by Kristian Lauszus For more information visit his blog: http://blog.tkjelectronics.dk/ or send him an e-mail: kristianl@tkjelectronics.com */ include <ps3bt.h> //Include the necessary libraries.
include <servo.h>
USB Usb;
BTD Btd(&Usb);
PS3BT PS3(&Btd);
Servo servo1; //Create instances of type Servo. servo1 is the steering servo and servo2 is the ESC.
Servo servo2;
void setup() {
Serial.begin(115200);
if (Usb.Init() == -1) {
Serial.print(F(“\r\nOSC did not start”));
while(1); //halt
}
Serial.print(F(“\r\nPS3 Bluetooth Library Started”));
pinMode(3, OUTPUT);
pinMode(5, OUTPUT);
servo1.attach(5); //Steering servo on digital pin 5
servo2.attach(3); //ESC on sigital pin 3