Tavsiye edeceğiniz yazılım alt yapısı

Merhaba; Hem arduino için GUI hazırlayabileceğim Hem matematiksel alt yapısı güçlü olan Hem ucuz veya açık kaynak olan Hem de bilgisayarlarda standalone çalışabilen (yani dll’ler yardımı ve .NET haberleşmesi ile.) bir yazılım altyapısı arıyorum. Şöyle açmak istiyorum 1-MATLAB çok kuvvetli matematiksel alt yapısı var ancak program açık kaynak değil ve pahalı. Ayrıca exe işlemleri sonrasında, çalışması için programın kendisine ihtiyaç duyuyor. 2-Visual Studio /Basic , standalone exe yapılabiliyor ancak açık kaynak değil. 3-Python , standalone exe işlemlerinde sorunlar var olduğunu öğrendim. Yani hazırladığım bir hesaplama programı veya Arduino ile haberleşen ve dataların GUI’de görülmesini sağlayan bir program, müşteriye başka bir program kurmadan yüklenebilsin (Güncel ve gerekli .NET hariç tabi) Saygılar

Java.

Bir çok kitap var ama yukarıda yazdığım amaçlar doğrultusunda tavsiye edebileceğiniz bir kitap veya eğitim seti var mı? :slight_smile:

Yukarıda bahsettiğin herşeyi java ile yapabilirsin, üstelik IDE’si, kodu, bir çok şeyi açık kaynaklı, platform bağımsız, fakat öğrenmesi biraz meşakkatli :slight_smile: önce temel java’yı öğrenip ardından ihtiyaç duyduğun (GUI,Seri Port ile haberleşme, Grid vb.) alanlarda çalışmalısın. Java büyük bir okyanus gibi, ne aradığını, nerelerde olabileceğini öğrenmek gerekiyor öncesinde. basit ve kolay anlatımlı olan Head and First kitapları güzel. burada açıklamışlar detaylıca. sonrasında zaten gideceğin yolu kendin çizebilecek hale geleceksin, http://javarevisited.blogspot.com/2013/01/top-5-java-programming-books-best-good.html

Teşekkür ederim

Processing’e de bakabilirsiniz. O da Java tabanlı ama kullanımı daha pratik. Arduino IDE’sine benzer bir IDE’si var. http://www.processing.org

Evet processing gerçekten Arduino IDE’ye çok yakın. Hatta, Arduino ile seri porttan haberleşip GUI’ye sıcaklık datalarını getiren bir program yazdım processing’de. Farklı processing kodlarını exe yapıp, eşimin bilgisayarında denedim çalıştı. (Bir kaç önemli ayrıntı var. Tüm klasörü transfer etmeniz gerekiyor. Özel bir font kullandıysanız,onu da göndermelisiniz falan. Neyse) Ancak şu sıcaklık gösteren GUI sadece benim bilgisayarda çalıştı çünkü eşimin bilgisayarında Arduino gözükmüyor (COM’da) yani driver olarak aradım da komple IDE’yi yüklemek gerekiyor galiba. Not: Processing ile kullanım konusunda çok temel(benim için zor :slight_smile: ) bir örnek yazabilirim siteye