Merhaba; Makina mühendisiyim. Titreşim, akustik alanında çalışıyorum. Temel sinyal işleme konusunda bir miktar bilgim var ancak elektronik konusunda pek bir bilgim yok diyebilirim (çift lisans TERK
) Temel Arduino uygulamaları üzerinde kendimi geliştirdikten sonra, strain verisini RF üzerinden sabit alıcıya(bilgisayar) aktarmak istiyorum. Bu işi hemen yapamayacağımı biliyorum ve bir fizibilite aşamasındayım. Derdim arduino(atmel) sisteminin örnekleme frekansı ve çözünürlüğü ile ilgili, Örneğin arduino mini’de 4 adet analog giriş var. 4 farklı strain gage’ten veri okuyabileceğimi düşünüyorum. Clock speed olarak 16 MHz’den bahsetmiş. Bu maksimum 4 MHz örnekleme frekansı mı demek(4 kanal için multiplexer mantığı) Ayrıca A/D çevirici kaç bit? Uygulamam için 12bit A/D çevirici gerekiyor. Bir de sonuç olarak datalar RF ile seri olarak aktarılmadan evvel. Hem kodlanmalı hem de modüle edilmeli. Bununla ilgili açıklayıcı bir bilgi bulamadım. Açıkçası PCM benim için yeterli. --------------- Amacım 4 kanal strain verisini 12 bit A/D , PCM pulsetrain ile RF hattından göndermek. Konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek paylaşımlarda (link,pdf,makale) çok sevinirim. Arduino sistemi benim için yeterli mi bilmek istiyorum.
Yoksa şöyle mi? Analog veya dijital data okuma örneklerinde scan rate olarak 9600 bit/sec olarak girilmiş. Eğer 12 bitlik çevireç varsa bu 800 Hz demek. 4 kanal için de 200 Hz. Doğru mudur?