Termocouple Sorun.

Öncelikle termocoupleden sıcaklık okuyup lcdye yazdırıyorum. fakat sıcaklık okurken değer çok büyük çıkıyor. Max6675 entegresini kullanıyorum. Değer 700 C de 2900 lerde çıkıyor. 4.2 ye bölüyorum bu seferde linnerite yok. birde 975 Cden yukarıya cıkmıyor. 6675 entegresinin çıkışı neden böyle büyük bir değer veriyor anlayamadım. Kullandığım kod aşağıda. /* Single_Temp.pde - Example using the MAX6675 Library. Created by Ryan McLaughlin

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/
*/

#include MAX6675.h
#include LiquidCrystal.h

int CS_pin = 53; // CS pin on MAX6675
int SO_pin = 50; // SO pin of MAX6675
int SCK_pin = 52; // SCK pin of MAX6675
int units = 0; // Units to readout temp (0 = ÀöF, 1 = ÀöC)
float temperature = 0.0; // Temperature output varible

// Initialize the MAX6675 Library for our chip
MAX6675 temp(CS_pin,SO_pin,SCK_pin,units);
LiquidCrystal lcd(12, 11, 30, 31, 32, 33);

// Setup Serial output and LED Pin
// MAX6675 Library already sets pin modes for MAX6675 chip!
void setup() {
Serial.begin(9600);
lcd.begin(16, 2);
}

void loop() {
// Read the temp from the MAX6675
temperature = temp.read_temp();
temperature = temperature / 4.2;
lcd.setCursor(0,0);
lcd.print(“Sicaklik”);
lcd.setCursor(0,1);
lcd.print(temperature);
delay(10); //Saniyede bir ölçüm gönderiyoruz
}

Neyi ölçüyorsunuz? Arduino olarak hangisini kullanıyorsunuz? MAX6675 sıcaklığı ne cinsinden veriyor? Besleme girişine 100n cap attınız mı?

sıcaklıgı ölçüyorum. arduino mega kullanıyorum. Max665 sıcaklığı data clock olarak veriyor. 100n cap atıldı.

Kullandığınız thermocouple K tipi mi?

evet k tipi. elimde çokca mevcut.

Merhaba, bende arduino ile ilgilenmeye yeni basladim. Şuan elimde arduino UNO var. Yapmak istediğim ya klasik 500 C a kadar sicaklik okuyan bir sistem. Sonraki etapta rezistans kontrolü yapacagim. İlk etapta sicaklik okumam gerek ancak hangi elemanlar kullanilir bilmiyorum. Elimde pt100 (2kablolu) var ancak arduino baglantisini bulamadim ve gördüğüm kadariyla çok kolayca olmayacak. Başka bir sensor de kullanabiliriz. yardimci olursaniz sevinirim.

pt100 le yapabilirsiniz pt100 datasheette her ölçülen ohm değeri için tabloda bir sıcaklık değeri vardır. önce analogread ile okunan voltajı ohm a dönüştürün gerisi zaten kolay şurada tablo örneği var http://www.micropik.com/PDF/pt100.pdf arduinonun analog okuma hassasiyeti yetmeyebilir ama deneyebilirsiniz. şurada da resistans değeri bulma rutini var http://forum.arduino.cc/index.php/topic,21614.0.html int analogPin = 0; // potentiometer wiper (middle terminal) connected to analog pin 3 // outside leads to ground and +5V int raw = 0; // variable to store the raw input value int Vin = 5; // variable to store the input voltage float Vout = 0; // variable to store the output voltage float R1 = 10; // variable to store the R1 value float R2 = 0; // variable to store the R2 value float buffer = 0; // buffer variable for calculation void setup() { Serial.begin(9600); // Setup serial digitalWrite(13, HIGH); // Indicates that the program has intialized } void loop() { raw = analogRead(analogPin); // Reads the Input PIN Vout = (5.0 / 1023.0) * raw; // Calculates the Voltage on th Input PIN buffer = (Vin / Vout) - 1; R2 = R1 / buffer; Serial.print("Voltage: "); // Serial.println(Vout); // Outputs the information Serial.print("R2: "); // Serial.println(R2); // delay(1000); }