S.a. arkadaşlar Arduino mega ile sıcaklık ölçüp bunu tft lcd de gösteriyorum ama dokunmatik kısmında bir hata yapıyorum istiyorum ki döngüde hesapA kod blogu çalışırken belirlediyim buton yerine bastığımda hesapB kod bloğu çalışsın. Bir türlü beceremedim ekrana dokunduğumda sadece ekran HesapB çıkıyor ve kayboluyor tekrar hesapA ya geçiyor sebebi nedir acaba ??? void loop() { hesapA(); delay(500); { while (true) { if (myTouch.dataAvailable()) { x = myTouch.getX(); y = myTouch.getY(); myTouch.read(); if ((y>=1) && (y<=180) && (x>=1) && (x<=180)) { myGLCD.clrScr(); AnaEkran(); hesapB(); } } } } } }
ekrana dokunduğunda seçtiğin alansa hesapB yi yapıyor zaten. sonra devamlı hesapA yı yapıyor. hesapB den sonra bir delay(500) koyarsan hesapB yi 500ms ekranda görürsün o kadar. hesapA ve hesapB yi hiç çalıştırma, ekrana dokunduğunda hangi hesabın çalışcağını bir değişkene koy. sonra o değişken 1 se A yı çalıştır devamlı, 2 ise B yi devamlı çalıştırsın filan…
bu tft lcd kütüphanelerde dokunmatik fonksiyonu yazarken başına hep while (true) yazılıyor bunun sebebi nedir acaba ?
makul sürelerde ekrana dokunma varmı test etmek için döngüye sokumuşlar. rutin kendi kendine akan programı durdurup dokundular demez. sık sık sorman gerekir. yaw while komutunu da bilmiyormusun ayıp ayıp
ögreniyorum hocam neden kızıyorsun
hocam st7783 tft ekran ile dokunma kısmını bi türlü çözemedim yukarda verilen kodlarla?? hata olarak = if (myTouch.dataAvailable()) { x = myTouch.getX(); y = myTouch.getY(); kodlar bulunamadı olarak gösteriyor,??
kutuphqne eksik sanki illemci tipine uygun kutuphane kurun veya tcf kutuphanesınde uygun işlemciyi seçmek gerekiyordu galiba