tıc tac toe

arkadaşlar merhaba; tıc tac toe oyununu arduino da yapmaya karar. verdim ilk önce arduino kitabını aldım ve sonra tüm malzemeleri aldım ama bir türlü programı kurmak için yeterli bilgi edinemedim nereden başlayacağım bilmiyorum. 9 adet proximity sensor ile bir program yazacam nereden başlamam gerektiği hakkında yardımınızı istiyorum. şimdiden teşekkürler

Arduino IDE’sinin kurulumu ile ilgili arduinoturkiye.com 'da bir çok yazı var. Kitapta da detaylı anlatılıyor. Çözüm aradığınız problemi daha net yazın.

ahmet hocam aslında benim sıkıntım biz mikroişlemci derslerini avr studio olarak geçen sene aldık şimdi programlama dersi görmüyoruz ama bir ödev yapmamız gerekiyordu. bende arduino ile yapabileceğimi düşündüm ama kitabı ne kadar okusam da bir şeyler yapacak kadar anlayamadım mesala 1 ve 2 nolu sönsörlerden giriş olduğunda mikroişlemcinin 3 nolu sensörü engellemesini istiyorum bunu bir türlü yapamadım.

1,2 'den giriş olunca 3 nolu sensörü okumayarak yapabilirsin bunu. Önce bir algoritma kurman lazım. Hangi dilde, hangi cihaz üzerine programlayacağın önemli değil. Senin şu anki problemin yazılım tasarımı. İhtiyaçlarını belirle ona göre yap.

teşekkürler