Türkçe Arduino IDE Beta Yayınlandı

Hepinize merhabalar son zamanlarda yakınımdaki birkaç kişinin arduino öğrenirken zorluk çektiğini gördüm en büyük sebep arduinonun türkçe olmamasıydı ben de oturup arduino IDE sini türkçeleştirmeye karar verdim şimdilik 8 komutu türkçeye çevirmiş olsam da yakın zamanda hepsini yapmayı planlıyorum değiştirdiğim komutlar: pinMode(); —>pinModu(); digitalWrite(); —> dijitalYaz(); digitalRead(); —> dijitalOku(); analogWrite(); —> analogYaz(); analogRead(); —> analogOku(); delay(); —> bekle(); delayMicroseconds(); —> bekleMikroSaniye(); analogReferance(); —> analogReferans(); Aynı zamanda void loop() {} u void dongu’ ye ve void setup ı void basla ya cevirdim şu ana kadar IDE hiçbir hata vermedi ve kusursuz çalışıyor… eğer projede herhangi bir soruna rastlarsanız bana mesaj atabilirsiniz <<>>
http://s8.dosya.tc/server4/x917ft/Arduino_Turkce_Beta.rar.html

yorumunuz için teşekkürler zamanı olan moderatörlerimizin de kontrol etmelerini çok isterim doğrusu ilimlerinden biraz da biz faydalanalım :slight_smile:

ben desteklemiyorum böyle çalışmaları yaptıysan da elıne sağlık tabi. bu projenın dosya paylaşım sıtesınden bır rar dosya olarak paylaşılması bıle sakıncalı oldugunu gosterıyor bunun ıcın duzgun ve kımlerın yaptıgı açıkça belli olan bir çalışma olmalı bu moda guvenıp başlayan ama devamı gelmeyecek bır çalışma ıle ortada kalacak ınsanlar olacaktır bunlara yazık olacak. arduınonun turkçe olması hıcbır zaman çözum olamaz amac ınsanların algorıtma yazmayı ogrenmesı olmalıdır onemlı olan dusunme şeklini dijital olarak geliştirmektir.

pin, dijital, mikro, referans, analog, proje kelimeleri de aslında ingilizce (latince) :slight_smile: bilimi ithal edip dilini kabul etmemek anlamakta güçlük çektiğim bir paradox. (çıkmaz) Bence ya bilimi üretmeliyiz yada paşa paşa bilim hangi dildeyse o dili öğrenmeliyiz diğer durumlar rüzgara karşı işemeye benziyor.

din bıle ıthal ezanı arapça değil turkçe okusan kım kabul eder :stuck_out_tongue: bılgı kaynagından cıktıgı şeklı ıle kullanmak ama ne oldugunu anlayarak