Uno ve hc-06 bağlantı sorunu

#include (<)SoftwareSerial.h> SoftwareSerial myBluetooth(1, 0); // RX, TX int ledpin=13; int deger; void setup() { pinMode(ledpin,OUTPUT); } void loop() { digitalWrite(ledpin,HIGH); delay(10000); if (myBluetooth.available()) { deger=myBluetooth.read(); if(deger==1){ digitalWrite(ledpin,HIGH); } if (deger==0){ digitalWrite(ledpin,LOW); } } } yazdığım daha doğrusu editlediğim kod bu şekilde. istediğim şey önce 10 sn ledin yanması ve sonra bluetooth ile gönderdiğim sayıya göre 1 yazarsam yanması. 0 yazarsam sönmesi. ancak yüklerken avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x11 hatasını alıyorum. sonra sone done uploading diyor(içerisine blink kodu yüklersem öncesinde o program devre dışı kalıyor yani led sönüyor.) . ama ne 10 sn led yanıyor ne de sonrasında gönderdiklerime tepki veriyor. o ledi yak ve 10 sn bekle kodunu silsem yine bir şey değişmiyor. serial i açtığımda telefondan yazdıklarım oraya, ordan yazdıklarım telefona geliyor ve rx,tx ışıkları sorunsuz yanıyor. include yazımımda parantez yok. linklediği için öyle yaptım

o hatayı bende almıstım 5v cıkısını ve ground cıkısını hiç bir yere baglama yani sök. Söktukten sonra programa geri takarsın o zamn calısır kolay gelsin..

çok işime yaradı söylediğiniz hatayı almıyorum artık. teşekküre ederim ancak, hala çalışmıyor kod include <softwareserial.h>

SoftwareSerial myBluetooth(1, 0); // RX, TX
int ledpin=13;
int deger;
void setup() {

pinMode(ledpin,OUTPUT);
}

void loop() {

if (myBluetooth.available())
{
deger=myBluetooth.read();

if(deger==1){
digitalWrite(ledpin,HIGH);
}
if (deger==0){
digitalWrite(ledpin,LOW);
}
}

}

son hali bu programın hata nerede olabilir. o 10 sn olayını da kaldırdım saçmalamasın diye. deger i int tanımlıyorum olmuyor char tanımlayıp altta if lerin içine ‘1’,‘0’ yapıyorum olmuyor. kaç saattir denemediğim yol kalmadı. yeniyim belki de çok küçük bir hata yapıyorum ancak anlayamamak çok sinir bozuyo.

Not:telefonda blueterm kullanıyorum.</softwareserial.h>

benim buldugum örnege göre bluetooth veri transfer kısmını baslatmıyorsunnuz galiba setup kısmından asagıdaki örnege bakın buyuk ihtimal calısacaktır http://yazilimsozluk.com/arduino-mega-2560-ile-hc06-bluetooth-modul-kullanma

setup kısmına myBluetooth.begin(9600); yaz çalışır