uzaaktan kumandalı 75 cm veya 1 mt buyuklugunde bı tank yapıcam ve bu tankın govdesınınde top atışı yapmasını sağlamak benım amacım aynı zamanda uzaktan kumandadan ve pcden kontrolde sağlıcam .başlangıç için ypl gösteren çıkarmı ?
Ne yolu hocam tank yapacak kadar bilginiz var mıdır?
tankın atış yapmasını nasıl saglarsın bilmem ama ben söyle yapardım önce tankın kumanda devresini pc ye baglar oradan iletişim ile kontrolü mesele degil zaten bunun için zaten c# ile rc araba kontrolü diye aratırsan bulursun birçok bilgi gerisi zaten atış falan dır atışıda cakmaz gazı sıkıstırıp şase ile ateşleye bilirsin heralde ![]()
http://arduinoturkiye.com/marsa-gidecek-roketi-yaptim-da-gezgini-yapamiyorum/ Volkan 1 metre uzunlugundaki bir arac 10 kilogrami gececektir ( zaten top mop tasiyacak, atista saga sola kaykilmayacak bir sey 100 kg’ye yakin olmali) bunu tasiyacak motor, guc sistemi, o motorlari makul stabilite de hareket ettirecek disli sistemi 5-10 bin tl butce, alaninda uzman 3-5 kisilik ekiple olacak is. Sen bunu once 10’da 1 boyutta minyatur olarak yap. Prototip de ogren sonra asil robotu yaparsin.
ulan gulsem mi ağlasam mı karar veremedim.