sayın memmm; ‘Bu yaptığımız para bozdurma otomatı örnek veriyorum 50 TL para yükledik ve bunu 1 TL lik olarak bozdurmak istiyoruz yazılım 50 TL yi otomatik tanıyor bozdur dediğin zaman Rx led bir giriş sinyali ile 51 sefer yanıp sönüyor 10 TL yükledik bozdur butonuna bastığın zaman Rx led 1 giriş sinyali ile 11 sefer yanıp sönüyor Rx ledin doğru bir giriş sinyali ile doğru yanıp söndüğünden eminim ? Rx led yanıp sönünce DC motor dönmeye başlıyor sonrasında duruyor Rx ledin yanma sayısı ve mekanizmadan dökülen para sayısı birbirini tutmuyor çünkü sensör devre dışı’ demişsiniz… doğru anlamak adına soruyorum örneğin 10TL yüklenen sistem her ne ise Rx kanalından 11 sefer palsmi gönderiyor yoksa 11 karaktermi gönderiyor? mesela HHHHHHHHHH#13 gibi (#13 ile kasıt enter karakteri) 10 TL yi algılayan ne : örneğin bir bilgisayarmı?
heh ben de onu soruyorum pulse mi geliyor yoksa harf mi geliyor protokolu nedir bu sensorun. sensorun tıpe bakarsan bundan pulse gelmesi lazım. yani paranın gectıgı anda +v dan -v a dusup tekrar +5v gelmesi lazım. daha burada anlaşamadık
sayın okoman tahminimce, bir pc app kamera ile parayı analiz edip serial üzerinden bu analiz sonucuna göre bir karakter katarı basıyor. sensörde klasik nesne sayan bişey. karakterler gelince motor start alıyor ve bozuk para dökmeye başlıyor. gelen karakter sayısı (-1>>(#13 veya benzeri katarsonu karakteri için)) ile sensörden (bozuk paraları sayan) gelen palsler eşitlenince motoru durduruyor. – olsa gerek – memmm arkadaşımız bu konuya net açıklık getirirse bişeyler olacak gibi..
Saygılarımla..
EKMEKÇİ HOCAM DEDİĞİNİZ KODU DENEDİM SENSÖRDEN YANA SERİ PORT EKRANINDA HERHANGİ BİR VERİ GELMEDİ AMA NORMAL DÜZ BAĞLANTIDA SENSÖRDEN VERİ GELİYOR OKOMAN HOCAMINDA DEDİĞİ GİBİ SENSÖR (+V DAN -v A DÜŞÜP TEKRAR +V OLUYOR )
MSG HOCAM KESİNLİKLE KATILIYORUM
AYNEN BİLGİSAYARDAN GELEN KARAKTERLER HER NEYSE OTOMATİK OLARAK SAYI VERİYOR YANİ 10 TL İSE BİR GİRİŞ SİNYALİ İLE 11 SEFER RX LED YANIP SÖNÜYOR 20 İSE BİR GİRİŞ SİNYALİ İLE 21 SEFER YANIP SÖNÜYOR VS. VS. DEDİĞİNİZ GİBİ GELEN KARAKTERLER (TABİ BEN O KADAR ANLAMADIĞIM İÇİN BENİM İÇİN SAYI) GELİNCE DC MOTOR HAREKET ETSİN SENSÖRDEN GELEN PALSLER EŞİTLENİNCE DURSUN YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN TŞKÜR EDERİM
10 tlyi algılayan bir bilgisayar msg hocam algılama konusunda sorunumuz yok bilgisayar programı sayma konusundada sorun yok (SORUNUMUZ FİZİKİ OLARAK PARA DÖKME KONUSU ) ÖRNEK VERİYORUM BİLGİSAYARA 10 TL YÜKLEDİM BİLGİSAYAR PROGRAMIMIZ BUNU TANIYOR BİLGİSAYARDAN BOZDUR DEDİĞİM ZAMAN 11 SEFER RX LED YANIP SÖNÜYOR VE DC MOTOR ÇALIŞIP PARA DÖKMEYE BAŞLIYOR DC MOTOR RX LEDİN SÖNMESİ İLE BİRLİKTE DURUYOR . İŞİN ÖZETİ ŞU BEN 10 TL PARA YÜKLEDİM AMA FİZİKİ OLARAK 8 TL ALDIM BİLGİSAYAR PROGRAMIMIZ TAMAM DİYOR BEN 10 LİRA ALDIM AMA 10 LİRADA GERİ VERDİM ( ÇÜNKÜ RX LEDİ 11 SEFER YAKTIM) FİZİKİ OLARAK BEN 8 LİRA ALDIM AMA PROGRAM BEN 10 VERDİM DİYOR SORUN BURDA YANİ KISACASI HER TX YANMASINDA 1TL GİRİŞ HER RX YANMASINDA 1TL ÇIKIŞ GÖSTERİYOR YAZILIMIMIZ