Arduino ile bir uzaktan kumandali arabayi kontrol etmek istiyorum. Öncelikle bluttoth ile baglanti kurmayi istedim ama wifishild ile kontrol etmeye karar verdim. simdi wifi shild kullanirsam acaba bu wifishild üzerinden bir Kamera kullanarak görüntü göndermeyide yapabilirmiyim? PC tarafinaki yazilimsal tarafini c# ile yapacagim. Bir Wifi Kamera kullanmami taviseye etmeyin elimde wifishild zaten var , birde arabayida wifi ile kontrol etmek istiyorum.Yani hem arabanin kotrolünü yapmak hemde Kamera görüntüsünü almak istiyorum yanliz nasil bir Kamera kullanmaliyim? ucuz birsey olsun istiyorum. birde bu kameranin görüntüsünü wifi shild üzerinden evdeki aga bagli bir bilgisayara gönderebilirmiyim? yapilmis bir proje linki falan verirseniz sevinirim?
320x240x3 pixel icin yaklasik 233k veriyi tasiman lazim her karede. Bunu 9600bt ile yollasan 250sn eder buda yaklasik 4dk eder. Degermi bilmiyorum…
peki hocam ne tavsiy edersin? Yani ben bomba imha robotu gibi birsey yapmak istiyorum ama Kameradan görüntüde almak istiyorum. wifishild kendisiyle ayni netwörke bagli bir bilgisayara veriyi bu kadar yavas mi gönderir?
arduino veriyi yavaş işler ve transfer eder senın goruntunu aktaracak güce sahıp değil. bir web sayfasında toplasan 500byte data olur bunu yollaması alması sorun değil ama bunun milyon katı goruntu verisini gerçek zamanlı sıkıştırıp yollayacak işlem gucu yok ama şunu yaparsın arduino wifi shield ile robotu yönet. robotun ustune yine kendinden wifili bir kamera koy ve onu yıne uzaktan izlersin. gerçek zamanlı goruntunun arduino ıle aktarılması ımkansıza yakın bır durum. arduino yun veya rasbery pi gibi web kamera destekleyen Linux bir sistemlerde yapmayı deneyebılırsın.
Söyle yapayim ozaman. Robotu wifishild ile yöneteyim. Elimde samsung s3 mini bozuk cep telefonu var. Wlana baglaniyor ve cami calisiyor onunlada görüntüyü alayim.