0-5v analyzer

mrb. arkadaşlar. benim 2 adet 0-5v analog bilgim var. bu bilgileri pcde görmek istiyorum. excell’e döküp grafik oluşturacağım. bu bilgileri pc’ye aktarabileceğim bir program mevcutmudur. seri monitörün okuduklarını excele aktaran birşey olabilir. veya bluetooth ile veri gönderme olabilir. ethernet kartından veri göndermek gibi birşeyde olabilir. yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

arkadaşım kusura bakmayın ama dediklerinizi anlamak için kullanma klavuzu gerekli. 2 adet analog bilgim var derken? (ya aarkadaş bu nası cümle, onalog bilgim var ne demek pazardanmı aldın bunları) bu analog bilgileri bir sensordenmi alıyorsunuz,0 ile 5 volt arasında bir değeri mi okuyacaksınız? neyse uzatmıyim bu analog bilgi turu ve bunu okumanız birinci kısım. 2. kısım ise gelen veriyi windows ortamında aktarma, bunu bluetooth, wifi, usb hepsi ile gönderebilirsiniz tercih sizin. 3. kısım bilg e gelen veriyi yorumlama, exele falan dökmek windows da yazılım üzerine ciddi bilgi sahibi olmak gerekir. yazdıklarıma cevap vericekseniz lütfen, uzun(yazmaya üşendiğinizden yazılarınız anlamsızlaşıyor), anlamlı ve açık cümlelelr kurun. kolay gelsin. sürçü lisan ettiysek affola.

zaten yukarda 0-5v diye belirttim illaki bi sensorden geliyor bu voltajlar. sensörler ısı sensörü diyelim. lm35 mesela ben sıcaklıkları arduino ile okuyor ve 3,2" tft lcd ekranda gösterebiliryorum. kodlamayı seri monitöre göre yaparsam bilgisayarda da görebiliyorum. seri monitör ekranında gördüğüm bu datayı excele aktrabilirmiyim. (bu windows yazılımı gerektirir bunun bilincindeyim.) yada arduino bu sıcaklıkları 2sn ara ile sd karta yazabilirmi excel formatında (txt’de olabilir). daha sonra sd karttan datayı elimizle alabiliriz.

c# ile bir kod yazılabılır seriportu c#okur ve csv formatında bir file a yazar hatta yanına bir de tarih saat koyar loglamış olursun. sitede c# ile comm port okuma yazma var bir bak faydası olur…

arkadaşlar çoğu şeyi manuel olarak yaptım tek sıkıntım seri monitör ekranında export olmaması. yani neden bu özelliği programa koymazlar anlamıyorum. dataları pc ye export etme özelliği olsa çok güzel olur. seri monitörün okudukları ctrl+a ve c kompinasyonu ile kopyalıyorum. ancak böyle çözdük işi.

sitede c# ile serial port okuma var dedık ya hocam online olarak okuyup nereye istersen kaydedebilirsiniz.

Serial Monitor’den elle kopyalayıp yapıştırınca excell’e olmuyor mu?

Dogrudan c sharp baglantidi yapilabilecegi gibi sd karta da csv olarak kayit edilebilir.

coolterm programı kurunuz. seri portu okuyup kaydediyor arkadaslar.

1-) Öncelikle Youtube’daki bu videoları izleyin!.. https://www.youtube.com/results?search\_query=plx-daq 2-) Aşağıda bulunan linkteki PLX-DAQ Programını indirip kurarak, Arduino’dan okuttuğunuz verileri, bu videolarda gördüğünüz şekilde Excel hücrelerine yazdırın!.. https://www.parallax.com/downloads/plx-daq