Adafruit Fona SIM808 GSM-GPS SHİELD

Elimdeki bu ürünü AT komutlarını kullanarak programlayamıyorum. Yolladığım AT komutlarına karşı hiçbir cevap alamıyorum. Ancak Adafruit’in kendi kütüphanesi yani test programı çalışıyor. Üründe sıkıntı yok ancak benim yolladıklarımı kabul etmiyor.

test programı çalışıyorsa o program ustunden kendı programınızı geliştirin.

Olabilir ancak onu son çare olarak düşünüyorum. Ürünün benim kodlarımla çalışmasına engel olan nedir acaba ?

kendi kodunuzda hata mesajı almıyorsanız kodu anlamaya çalışın adım adım

Kendi kodum çalışmıyor. Kodları buraya atmamı istermisiniz ?

ornek kodla kendı kodunuzu koyun belkı barız bır hata vardır

En basit halinden 2 ve 3 . pinlerden tx ve rx i kullanıyorum. serial kütphanesinden mySerial adında bir nesne tanımlıyorum daha sonra mySerial.write komutu ile AT yolluyorum. Bundan sonra ise mySerial de okunan seyi Seriale gönderiyorum. Ancak null dönüyor

Örnek kod çok geniş kapsamlı ve anlaşılmaz yazmışlar. Kütüphaneden çekiliyor.

softseriali şu ornege gore yapmısınzıdır mutlaka https://www.arduino.cc/en/Tutorial/SoftwareSerialExample pinlerı kodda uygun sekılde duzeltın deneyın birde myserial.avaible rutini kısa surmelı delaylar fılan koymayın kodun ıcıne yakalayamaz gelen verıyı.

mySerial.println(“AT”); delay(500); if(mySerial.available()) { Serial.print(mySerial.read()); } bu kod hatalımı

Çok sağolun yaptım. Teşekkürler.

nasıl yaptınız

Kullandığım baud rate sanırım mySerial 115200 di 4800 yaptım sanırım o yüzden birde bütün bağlantıları söküp baştan yaptım.