Android ve Arduino

Merhabalar, Arduino MEgaADK+WiFi shield kullanıyorum. Sıcaklık ölçümü için bir adet LM35 im de bağlı. Android studio ile sıcaklık verisini telefondan izlemek için bir arayüz de oluşturdum. Şimdi sorum şu: Android telefon, WiFi üzerinden WiFi shield’in yaydığı sinyale bağlanacak, (yani IP sine) devamında LM35 in ölçüm verilerini telefondan izleyeceğim. Bu nasıl yapılabilir, nereden başlamak lazım? Android studio da kullanmam gereken kodlar nelerdir vs…

wifi modul AP modda olursa bağlanıp verileri alırsınız veya wifi modul ortamdakı wifi rootera bağlanır ve modulun ipsini biliyorsanız yine tarayıcıdan baglanır okursunuz. arduıno tarafında wifi server kurmanız yeterli olur. androit tarafında aslında hıc koda ıhitıyacınız olmaz tarayıcıdan okuyabılırsınız verılerı. bildiğim kadar ıle wifi shield de AP modu yok onun yerıne esp8266 deneyebılırsınız.

Merhabalar, Evet sistem aynen dediğiniz gibi çalışıyor zaten. Ama burada amaç, özel tasarlanmış bir android uygulama ekranında bu veriyi görmek. Yani, android telefonun browser ını açıp IP yi girmek değil amaç. O yüzden sormuştum android kısmındaki kod yapısını..

hazır program var mı bılmıyorum androidde tcp/ip haberleşme ustune yapacaksın mecburen andoiddeki chat program ornekleri işine yarayabilir