apc220 wireless iletişim

mrb elimde arduino mega ve apc 220 modül mevcut. mdülün usb bağlantısı ile bilgisayar bağlıyorum com 4 olarak görüyor mega ise com 3 olarak görüyor mega ya seri iletişim için küçük bir program yazdım lakin apc ile iletişime geçemedim. apc yi usb aparatından ayırdım oradan rx-tx- ucunu mega ya kablo ile direk bağladım(yani antenli kısımları ayırdım) bu şekilde bilgisayar ile com4 üzerinden iletişime geçtim lakin kablosuz aparatları bağlayınca iletişime geçmiyor. yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

baudrate ayarı tutmuyordur

ikiside 9600

megaya nasıl bağlıyorsunuz anlatırmısınız örnek programı da koyarsan belki bişey çıkar

megaya rx ucunu apc nin tx ine tx ucunuda apcnin rx ine bağlıyorum yani 0 ve 1 bacağına ardından apc ye +5v ve gnd bağlıyorum o kadar. program bildiğiniz seri iletişim programı int val = 0; int ledPin = 13; void setup() { Serial.begin(9600); pinMode( ledPin, OUTPUT ); } void loop() { val = Serial.read(); if (-1 != val) { if (‘A’ == val || ‘a’ == val) { Serial.println(“Hello from Arduino!”); }else if (‘B’ == val || ‘b’ == val) { digitalWrite(ledPin, HIGH); delay(500); digitalWrite(ledPin, LOW); } } } http://www.elechouse.com/elechouse/index.php?main\_page=product\_info&products\_id=316 burdaki adımları adım adım uyguladım

şöyle yap bu megalı taraftan standart bir veriyi devamlı tx yap 500ms de bir “A” yolla mesela, pc tarafında usb porta bağladığın diğer alıcıyı bir terminal programı ile aç ne geliyor bi bak.

tamamdır akşam denediğimde sonucu paylaşırım

lakin büyük bi ihtimal antenlerden yine veri gelmeyecek. yani büyük bi ihtimal apc220 de wireless protokülü kurucam. ama internete öyle bir bilgi de görmedim

dediğinizi yaptım ardui,no serial den hep a gönderiyor ardından apc leri bağlıyorum ama karşılıklı olarak yine almıyor.

arduino çıkışını direk pc ye bağla bişe geliyomu bak. eğer apc220 direk rx portuna geleni direk kendi pc deki alıcısına sorunsuz iletmesi lazım. mega trafındaki kodda herhangi bir read olmasın sadece tx yap belli aralıklarla bunu pcden okuma çalış başka yolu yok. belki aps220 ye veri yollamadan önce verinin başına sonuna bazı kontrol kodları koymak gerekiyordur. bazı moduller böyle çalışabiliyor

önceklikle cevaplar için teşekkürler. sorunu kendi çabalarımla çözdüm burdan apc220 alıcaklara sesleniyorum:) madde madde kullanımını yazmışlar lakin apclerin iletişim modeüllerini id leri değiştirmek gerektiğinden bahseden yok. apc ler ile birlkte küçük bir program var onun la kimliklerini değiştirdiğimde sorun halloldu.