Ardunio da yeniyim. İşin aslı hiç elektronik bilgim de yok diyebilirim. Ancak iyi bir programcıyım. C Sharp,Php,Python,Autoit uzmanıyım. Yeni araba aldım. Çalınma riskide oturduğum bölgede hayli fazla. İnternetten araç takip sistemlerine baktım. Ortalama 250 lira yıllık kullanımla satılıyorlar. Neden kendim yapmayayım dedim. Bu niyetle yola çıktım. Ardunio ile karşılaştım. Nette örnek kodlarda var çok olmasa da var. Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Ardunio Nano + Sim 908 (gps+gsm) modul kullanmayı düşünüyorum. Burada amacım küçük olması. Kocaman bir şey yapmak istemiyorum. Ayrıca birde hareket sensörü eklemeyi sadece hareket halindeyken çalışmasını sağlamak istiyorum. Boyut olarak kocaman bir şey olmaması benim için önemli. Sizlerinde görüşlerini almak istiyorum. Ayrıca konusunda uzman kişilerin neden böyle bir örnek yapıp burada paylaşmamış olması da acaba ben yapabilirmiyim bunu dedirtti bana. Birde fiyat analizi konusunda hiçbir fikrim yok. Sim 908 türkiyede imei kaydedilmiş nerede satılır onu bile bilmiyorum. İşin aslı bir sensei bana bak eleman şunu şöyle bunu böyle yapacaksın dese ve ben rotamı ona göre cizsem diyorum. Teşekkürler…
güvenlik amacı ile bir sistem kurmayı amaçlıyorsunuz ama amatör bir sisteme güveniyorsunuz. alacağınız arduino uyumlu gprs modemin fiyatı ve diyer yan ürünlerle bu işin size maliyeti en az 400 doları bulur. buna birde ayda ödeyeceğiniz 20-40 tl tutarındaki internet kullanım ücretlerini eklemeniz lazım. profesyonel bir sistemi alın takın arabanıza içiniz rahat etsin. ha sonra gidin bir arduino alın kullanmayı öğrenin sonra gprs modem ve gps alırsınız sonra bir harita kiralamanız gerekecek uygun şekilde veya google map apiyi kullanacaksınız. sonra araba çalındı diyelim bunun blokajı var uzaktan durdurması var.
okoman dediğin doğru olabilir ancak kırılmak yok. eğer bir özel şirkete yaptırırsam maliyeti bana yıllık 350 tl olacak. ancak neden kendim yapmayayım. arduino nun gps -gsm-gprs shieldi mevcut. ancak robotistan olsun veya diğer yerlerde satışı yok. yurt dışında var ama o da bana cazip gelmedi. blokaj konusuna gelince evet blokaj yapılabilir ancak ben bunu aracın öyle bir yerine monte edicem ki çalacak olan şahıs bile bunu anlamaz. birde en azından akşamları oğlum arabayı alıp nerelere gitmiş bilicem. ben bir programcı olarak bunu yapmak istiyorum. ve sen bana boşver git diyorsun. benim anlamadığım yabancılar bunu nasıl yapıyorlarsa imkanları var yapıyorlar tamponlarına koyup ben bunu başardım dercesine keyifli videolar çekiyorlar güzelim ülkemde boşver dostum tavsiyem taktır özel firmaya oluyor. aranızca sağlam arduino meraklısı bir adam varsa bana yol göstersin. yoksa konu patlatmanın veya yorum yapmanın manasıda yok. Şunu şurdan şunu şurdan sipariş ver. Al sana kaynak kod incele. Al sana yöntem bak araştır planla.
bir arduino uno alıp arduino sistemi hakkında bir fikir sahibi olun derim. sonra bir gps alın daha sonra gprs modem. daha sonra bir web server ve sql server hostingi kiralamanız gerekecek. yolladığınız koordinat verilerini bir harita üzerinde göstermek için (uzmanlık alanınız burada işe yarar) client tarafında oldukça gelişmiş javascript html5 ve css bilgisine ve hosting tarafında ise asp.net c# ve threading metodlarını da iyice kullanmayı bilmek gerekiyor. ha tabi tum bunlara gerek olmadanda sadece sms yolu ile bir koordinat isteği yapabilirsiniz benim araba nerede bakalım diyebilirsiniz ama bu seferde gps ten gelen koordinat sistemi guncel harita sistemleri ile uyumlu değildir bu koordinatı google koyarsanız yanlış gösterir bunun için birde dönüşüm yapmanız gerekecek filan. zaten uzmansınız kolay gelir bu işler size neden olmasın. şu link fikir verir belki http://playground.arduino.cc/Tutorials/GPS
Merhaba alginkaplans konu hakkında sizinle görüşme sağlayablirmiyiz. İsmim gökhan iletişim numaranız veya mail adresinizi verebilirseniz sevinirim. bana 05322570059 numaradan ulaşabilirsiniz.
Araç takip sistemleri için memnun kaldığını bir yer var mı?
Ben insanların herseyi yapabileceğini inanan birisiyim,eğer yeterli zamanları, mali kaynakları ve en önemlisi,konuya olan ilgileri,bence uğraşın ve sonuna kadar gidin,forumda birçok üstad var elbet yardımları dokunur.Ama önce Coşkun Hocam’ın Arduino eğitim videoları var kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum,ondan sonrası size kalmış,zaten yazılım uzmaniyim demissiniz,çok kısa sürede cozersiniz bu işi.. Şimdiden bol sanslar:)
Mesajin eski olduğunu sonra,mesajı gönderdikten sonra gördüm. Merak ettim acaba sonuç ne oldu?
Nette gezerken birden bu postta buldum kendimi yazmadan edemedim. Projeyi yaptim. Bitmis halini en kisa zamanda burada paylasicam. Bunun icin cin isi 45 tl lik gps modulu, ve mini gsm modem ile yaptim. Telit Dual Gsm Shield ve Neo6mv2 gps modulunu Arduino Mini ve 18600 2 adet pil ile destekledim. Akuden 12 v voltaji yine bu pillere sabit gelecek bir voltaj donusturucu ile besledim. Hatti direk cektim kontak kapali olsada calissin istedim. Php ile veritabani ve gonderilecek verinin islenmesi icin 2 saatte yazdim. Gps verisi ciplak geliyor. Oyle degisme felan yok. Onu gsm shield ile php dosyasina yollayip veritabanina yaziyorsun. Haritada gosterme isi google api ile ayarliyon. Yontem cok basit. Gsm shield 150 lira, arduino mini 20tl, gps shield 45 lira, 18650 pil 40 lira, voltaj dusurucu ve ayarlayici 20 tl gerisi teferruat. Toplasaniz maksimum 300tl. (Php host) Projenin yapilmis halinin fotolarini bir ara paylasicam.
Merhaba, konunun açılma tarihi 2013 son cevap 2016. Gayette güzel bir son cevap. Adam hiç bir elektronik bilgim yok derken projeyi bitirdim ve basit diye mesaj atmış. Tebrik ederim. Bu projeyi (hobi olarak) bende yapmak istedim. GSM/GPRS modülüm var, GPS modülüm var, arduinom var, her türlü elektronik ekipmanım var fakat php olsun bilgisayar ortamında programlama bilgim yok koordinatları google maps ta gösterme bilgim yok. Bunlar yok diyede hiç başlayamadım. Ama sen bazı bilgilerin yok diye bırakmak yerine başlayıp bitirmişsin. Tekrar tebrikler. Müsait olduğun zamanda bu konuda yardımlarını bekliyorum.
öncelikle tebrik ederim geçde olsa buyuk bir projeyi bitirmişsiniz. imei işini nasıl çözdunuz?
merhabalar araç takip projesine buradan bakabilirsiniz. Bütün proje kodları devre şeması mevcut http://www.robimek.com/gps-gprs-modul-ile-gercek-arac-zamanli-arac-takip-projesi/