ARAYÜZ

Merhaba arkadaşlar blutooth arduino car ı tamamladım fakat arayüz yapamadım nasıl yapabilirim hem windows hem android için mesela bir tane ileri butonu olcak o butona basınca serialden w yu gönder gibi ?

Hem windows’ta hem androidde seri porta w gonderirsen olur diyecegim, ornek kodu isteyeceksin. Yazdik hep bunlari forumda. Aratinca cikar

ya peki pc de seri porttan çalışan bi kodu bluetooth a nasıl uyarlayabilirim ?

kod bu alıntı char val; void setup() { pinMode(13, OUTPUT); pinMode(11, OUTPUT); pinMode(3, OUTPUT); pinMode(12, OUTPUT); Serial.begin(9600); digitalWrite(13, HIGH); digitalWrite(11, HIGH); digitalWrite(3, HIGH); digitalWrite(12, HIGH); } void loop() { val = Serial.read(); if(val!=-1) { switch(val) { case ‘w’: digitalWrite(13, LOW); digitalWrite(11, LOW); digitalWrite(12, LOW); digitalWrite(3, HIGH); Serial.println(“ileri”); break; case ‘s’: digitalWrite(13, LOW); digitalWrite(11, LOW); digitalWrite(12, HIGH); digitalWrite(3, HIGH); Serial.println(“geri”); break; case ‘d’: digitalWrite(13, LOW); digitalWrite(11, HIGH); digitalWrite(3, LOW); digitalWrite(12, LOW); Serial.println(“sag”); break; case ‘a’: digitalWrite(13, HIGH); digitalWrite(11, HIGH); digitalWrite(12, LOW); digitalWrite(3, LOW); Serial.println(“sol”); break; case ‘x’: digitalWrite(13, HIGH); digitalWrite(11, HIGH); digitalWrite(12, HIGH); digitalWrite(3, HIGH); Serial.println(“dur”); break; } } }

Bluetooth’dan da aynisini gondereceksin, ayni sekilde bluetooth’dan geleni kontrol ettireceksin.

peki onu nasıl yapacağım yardımcı olurmusun ?

ardabilal dikkat ediyorum herşeyi hazır istiyorsun olmazki bu kadar da. burası proje bürosu değilki. sen yapacaksın birşeyler koyacaksın kodu burası oldu burası olmadı diyeceksin. sistem böyle burada.

genelde açık kaynak kodlu herşeyde sistem öyle ama ilkkez bluetooth haberleşme kodu yapcam ve nasıl olacağını bilmiyorum açıkcası onun için buraya başvurdum internette aradığımda arduino bluetoothdan gelen veriyi değerlendirme vs gibisinden bir sonuçlu karşılaşamadım led yakmadaki kodla bunu birleştirmeye çalıştım oda olmadı sonrada buraya yazdım. biraz yeni olduğum için hazır istiyorum ben böyle öğrenmeye çalışıyorum ama zahmet verdiysem kusura bakmayın bir dahaki çalışmamda böyle yapmam şimdiye kadar olan yardımların ve uyarın için teşekkürler

ardabilal senin aradım bulamadım dediğin şeylerden hem bizim sitede hem forumda hemde internette istemediğin kadar kaynak var. bize zahmet vermiyorsun sen biraz zahmet edip araştırsan bt modulu alıp kodu denesen bunları sormana bile gerek kalmayacak. elektronık lafla değil havyayla lehimle araştırmayla yapılan bir spor dalıdır.

ne diye aratmam lazım peki kaanceyhanın yazdığını kaç defa arattım dün gece 11 den gece 3 e kadar bununla uğraştım ama bir sonuca ulaşamadım forumda bluetooth iletişimi iletişim şeklinde arattım yine karşıma bişey gelmedi peki ne şeklinde aratmam lazım bunu acaba ? bt modulum var kodu denedim bluetooth üzerinden blueterm+ dan w ye bastım cevap vermedi fakat pc üzerinden usb kablo ile veriyor. sadece ne aratmam lazım ?

şöyle aratınca https://www.google.com.tr/search?q=arduino+bluettoth&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe\_rd=cr&ei=1XeEU-\_-FcuG8QeFkoGYCw#channel=sb&q=arduino+bluetooth&rls=org.mozilla:tr:official&spell=1 7milyon900 sonuç geldi. al buda arama sonucunda ekrana gelen 3.sıradaki örnek http://www.instructables.com/id/Arduino-AND-Bluetooth-HC-05-Connecting-easily/?ALLSTEPS

benim takıldığım nokta bunun o koda nasıl uyarlanacığıydı zaten ama teşekkürler yinede artık uğraşıp yapmaya çalışırım

çünkü ben başa dediği gibi sonra case ‘w’ yi if li bluetooth komudu ile değiştirdiğimde çok sayıda hata çıkıyordu ondan buraya başvurdum artık arar buluruz teşekkürler tekrar okoman

ardebilal anlaması kolay bt modulu bir nevi kablo gıbı dusun kablonun 2 ucunda bt modul var bt modulun bir tanesi arduinoya bağlı diğeri de pc ye bağlı. pc den ne yollarsa diğer bt nin ucundan çıkar.

tamam deneyeceğim tekrar teşekkürler

herşeyi hallettim teşekkürler

http://www.robotistan.com/Wireless-NRF24L01-24GHz-Transceiver-Modul-24GHz-Alici-Verici-Modul,PR-1485.html bu linkteki cihaz ile wifi üzerinden kontrol yapabilirmiyim acaba ?

gördüğüm kadarıyla onlar kendi aralarında haberleşiyor ama yinede kesin emin olalım

rf 2.4ghz haberleşme modulu o wifi ile alakası yok.

peki birde arduino motor shield max ne kadar akım ve voltaj kaldırır li-po pillerle çalıştırabilirimiyim internette pek bişey bulamadım daha doğrusu li-po yu 3v altına düşürmemek vs gerekiyomuş bu konuda biraz aydınlatırmısınız ?