Arduino 2 işlem

Kolay Gelsin. Projemde 2 adet arduino var.Birinde encoder okuyup hız bilgisini serial den gönderiyor diger arduino da ise 1. arduino dan gelen veriyi tv ye yazdırıyorum.Projeye bi sensör daha eklendi.Bu sensör her 100 ms de bi görüyor.Ben bunu tv ye çıkış yapan arduino ya bagladım.Encoder okuyan arduino hız bilgisini 1000 ms de gönderiyor.Tv ye baslıp 900 ms bekletiyorum. Burdaki sorun şu tv çıkışı yapan arduino 900 ms bekleme yaptıgından sensörüde 900 ms aralıklarla okuyor.Buda yanlış sayım oluyor.Sizce nasıl bi yol izlemeliyim.

Delay yerine TimerFa kütüphanesini kullan

bu kutuphane hangi işlemcilerde çalışıyor

ardunio.h kütüphanesini destekleyen tüm işlemcilerde çalışır. yaptığı iş zaten çok basit. micros() fonksiyonu ile süre ölçüyor.

milis veya micros fonksiyonlarındaki sayaç 0’a dönme olayını da absorve ediyormu? deneyen varmı arkadaşlar..?

@msg, 2.0.0 versiyondan önce sıfıra dönme sorunu vardı. 2.0.0 versiyonunda düzeltildi.

teşekkürler..

@fatihaslamaci bana 10 sn yede bir lcd ye deger atan aynı anda bi inputu herhangi bi degişkenin içine yazan bi uygulama örnegi verebilirmisin . Yani olayım 2 işlemi aynı anda yapmak. 2 input geliyo 1 inin lcd ye yazıyorum 10 sn de bir birinide degişkende bekletiyorum.

@kasner arkadaşım, Boşuna TimerFa yı kullan demedim. kütüphaneyi yükleyince içerisinde TwoBlink isimli örneği göreceksin. örnekte asenkron olarak 1 saniye aralıkla bir led yarım saniye aralıkla başka bir led yakıyor.

@fatihaslamaci tamam teşekkürler.