Arduino - Android Shield Kullanmadan Kontrol

Merhaba, Android tabanlı telefonumun hiçbir shield kullanmadan arduino ile motor çalıştırmasını istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür ?

Bu arada android kısmında eclipse ile çalışıyorum

Arduino ile haberlesme icin wifi bluetooth infrareed ethernet serial yada ultrasonic olarak iletisim kurabilirsin. Bunlar icin shield gerekir ir veya infrareed ile iletisimin daha kolay olabili samsungun bazi modellerinde ir led verici var ordan tv uzaktan kumanda gibi komut yollarsin

Hmm ben direk bir çeşit kod bloguyla yapabilmeyi umuyordum, aslinda internette arastirtirdigimda java communication api veya rxtxserial i eclipse yuklendiginde ve kütüphane Arduino IDE’ye atildiginda mümkün olacagi yazılmıştı. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

ben kablosuz olarak arduinoya androidi bağlamak istediğinizi düşündüm. androide seriport ekleyebiliyorsanız. arduino ile kablolu her türlü haberleşirsiniz.

Evet tam olarak sadece kabloyla haberlestirmek istiyorum :slight_smile: kusura bakmayin derin bir bilgim yok seriport nasıl ekleyecegim?

Android de seriport sikintili olabilir androidin usb kablosunu arduinoda direk takacaginiz bi yontem tam yok android tarafi usb den seriye donusturmek sorunlu ftdi donusturuculer androidin eski versiyonunda calismiyor. Baska bi yontem arduinoye usb host karti takip usb den baglanmak ama bu sefer android tarafinda yazacaginiz kodlar cok zorlasir. Arduino due de usb var ama yeni baslayanlar ucin zor. Suz android tarafini cozmeye calisin. Bluetooth size en kolayi gelebilir nispeten daha kolay

Pekala, teşekkürler bir çözüme ulaşırsam burdan da paylaşırım :slight_smile: