Merhaba arkadaşlar arduino ile serial bluetooth modülü kullanımı konusunda kafama takılan bir konu var. arabama bir elm327 bluetooth modülü aldım ve torque programı ile telefondan dataları görebiliyorum. arduino iel ufak bir ekranda hararet ve devir verisini alıcam ama kafama takılan konu şu . Cİhazı telefondan arattığımda OBDII isminde buluyor be 1234 olarak şifreisni giriyorum ve eşleşiyor ondan sonra işlem yapıyor. ben arduino ile bu tarama ve eşleştirme işlemlerini nasıl yapıcam ? bunu merak ediyorum doğrusu baktığım tüm örneklerde bluetooth standart seri port iletişimi şeklinde gösterilmiş. ama eşleştirme işlemi için örnek bulamadım. şimdiden teşekkürler
Kullandığın bluetooth modülü de bilgisayarda aynı şekilde görünecek ve şifresi varsa onu gireceksin aynı şekilde. Eşleşme gerçekleşince gerisi seri port iletişimi gibi oluyor aynen
hayır bilgisayarla eşleştirmiycem. iki adet arduino birbiri ile eşleşecek gibi düşünün arada bilgisayar olmıyacak
Merhaba, Bu konu hakkında bir sonuca ulaştınız mı ? Benzer bir konu ile bende uğraşıyorum. Tavsiyeleriniz neler ? Teşekkürler.