arduinoyu programlayamıyorum. upload hatası veriyor. reset butonuna basıncada hiç birşey olmuyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?
bilgisayarın usb portu bosulmuş olabilir. arduinoya hairici adaptörden power ver dene. olmuyorsa diğer usb portları da dene olmuyorsa, başka bir bilgisayara arduino kurup bağlanmayı dene, arduino bosulmuşsa ya usb kısmı yanmıştır yada cpu su yanmuştır, biras daha dene yaptıklarını burada paylaş. he bu arada bilgisayarında bluetooth açtıysan kurduysan veya yakın samanda usb kullanan birşey kurduysan çakışma da olabiliyor kontrol et. dene işte
Bende de aynı durum bir kere oluşmuştu. Hatta ben de USB giriş kapısı ya da Arduino bozulmuştur diye düşündüm. Eğer motor gibi çok fazla akım çekebilecek bileşenler kullanıyorsanız okoman beyin de bahsettiği gibi harici bir güç kaynağı kullanmalısınız. Aksi takdirde Arduino’ya ya da USB kapısına zarar verebilirsiniz. Benim durumumda nispeten karışık sayılabilecek bir devreyi söküp Arduino’yu 13 numaralı LED’i yakacak şekilde programlayıp, geliştirme ortamının en son sürümünü indirince sorun çözülmüştü.
bende denedim onu arduinoya hiç birşey bağlı değilken denedim genede olmadı. atmega328 ısınıyordu. bootloader yüklü atmega328 sipariş ettim genede olmadı. büyük ihtimalle üzerindeki usb entegresi cortladı ![]()