Arduino COM hatası

Windows 7 kullanıyorum şu an anda elimde Arduino Uno ve Arduino Motor Shield ve Lipo Batarya bulunmakta. Lipo bataryayı iki dc motoru, servo ve stepper motoru çalıştırırken kullanıcam fakat su an öncelikli sorunum COM hatası. Code’u upload ettiğimde COM hatası veriyor ne denesiysem çözüm bulamadım bu konuda yardımızı rica ediyorum

Kodu upload ettiğinizde(ettikten sonra) mi veriyor yoksa upload ederken mi? Ederken veriyor da kodu yükleyemiyor musunuz? Uno’yu bilgisayara taktığınızda denetim masası>aygıt yöneticisi ne girin. Orada Arduino nasıl görünüyor?

upload işlemi bittikten sonra hatayı veriyor, bilgisayar önce usb’yi tanımıyordu daha sonra forumlardan gördüğüm şekilde driverlerı tanıttım. Tanıtma işlemin ardından arduinoyu gördü fakat aynı com hatasını vermeye devam etti

Baska bilgisayarda deneyin, sonra baska Arduinoyla aynı bilgisayarda deneyin. En azından sorunun nereden kaynaklandığı anlaşılır. Arduinolar orijinal mi? Hata metni tam olarak nedir?

Bende de aynı sorun çıktı. " Serial port ‘COM5’ already in use. Try quiting any programs that may be usin it" diye bir hata verdi. Nasıl düzelteceğime yardım ederseniz çok sevinirim.

@alihan serial monitor açıkken başka program atmaya çalıştığında o hatayı verir. Arduino’yu çıkarıp taktığında doğru portu seçmezsen de COM hatası alırsın.

abi kafayı yicem yaa yeni aldığım arduino yu büyük bir hevesle aldım ve açtım bilgisayara takıp çalıştıracağım zaman kodu yazdım ve kabloyu takdım bilgisayara ama bilgisayar kabloyu görmedi bi çok yere baktım ama bulamadım bu sorunu nasıl düzelticem kablo çin malı çin malı olmasından dolayı bir sıkıntı olurmu nasıl düzelticem

driver hatası var gibi başka bilgisayarda dene çalıştığını göreceksin.