merhabalar.. benim projem de sensor değerlerini webten gostermek ve ledlere isim vererek (havalanladırma doğalgazı kapat gibi ), onları kontrol etmek , sensor değerleri yüksekken mail atmak, alarm vermek ,lcd de değerleri gostermek.. hepsini yaptım sayılır sadece webten ledleri kontrol aşamasında sıkıntı yasıyorum . kod çok uzun ondan dolayı sıgmadıgı için pastebinde yazıp linkini yazıyorum müsait olan ve fikir verebilecek arkadaslar, abiler varsa çok sevinirim, 1 haftam kaldı projeyi teslim etmek için.. Teşekkürler kodların linki burada .. http://pastebin.com/K4iPPv5s
bence en kolay yapılma şekli web sitende bir sayfa yap. o sayfaya arduino bağlansın bağlanırken parametre olarak kendi pin led durumlarını söylesin, senin sunucu da aldığı parametreye göre arduinoya pinleri ledleri ne yapması gerektiğini söylesin. sen sayfayı 1-2sn de bir yada verdiğin programda belirli aralıklarla kontrol et. mesela arduinodan bağlanırken aşağıdaki gibi bir url yolla led1 led2 arduinodaki ledlerin yanıp yanmadığını söylüyorsun pin1 ve pin2 ninde mevcut durumlarını yolluyorsun temp ilede okudugun sıcaklıgı yolluyorsun blabla.com\arduinoledler.asp?led1=0&led2=1&pin1=0&pin2=0&temp=21 sunucu tarafında querystring ile bu parametreleri tek tek çekebilirsin sunucudan yolllayacağın cevap ise led1=0 led2=0 pin1=1 pin2=1 şeklinde olabilir bu cevabı arduinodan yorumlarsın bi şekilde…
Hocam oyle bir bolum olusturdum ..pinlerin durumunu ve ona gore davranıslarını koda baktıysanız ,ama doğru yapamadım herhalde çok uğrastım . tek basına ledleri kontrol etmek örneği çok internette , baktım ama boyle mail, değerler , lcd alarm derken aynı kodda senkronize etmeyi beceremedim karıstı iyice
Okoman hocam url ile veri göndermek için shielda ihtiyac varmı?
Birsekilde internete baglanmak lazim ister elle devre yap yada ethernet veya wifi shield ile baglanirsin. Yada seriporttan pc ye baglanir orada yazacagin program uzerinden cikarsin