Arduino Hareket Sensörü ile Ses Dosyası Çalma !

Merhaba Arkadaşlar Öncelikle belirtmek isterimki arduino da yeniyim ve kafamda tasarladığım projeyi bu sistemle yapabileceğimi söylediler.Araştırmalarım neticesinde konuyu buraya taşımak istedim. Sistem bilgisayarın önünde yürüyen insanları en fazla 2 metre olmak koşuluyla haraket sensörü ile algılayıp belirlediğimiz müziği çalmayı sağlayacak ve cihazı kullanmaya başladığında ve haraket algılamadığında müziğin durmasını sağlamasını istiyorum… Arduino sistemiyle bunu başarabilir miyim? Eğer arduino sistemi ile bu projeyi yapabilirsek nasıl ve nereden başlamam gerekir ? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden Teşekkür Ederim Saygılarımla…

bir uno ve ultrasonik mesafe sensoru alacaksınız sadece hareket le bişeyler yapsın diyorsanız pır sensor alacaksınız. ultrasonikte görüş açısı dardır tam önünndeki mesafeyi ölçer 2m okurmu denemek lazım. pır sensorlerin görüş açısı geniştir 100-120 dereceyi bulur mesafe daha uzundur ama ayarlanabilir değildir sadece alan koruması bilgisi verir. robotistan.com da bu malzemeler var. projeyi adım adım yapın önce arduino ide yi yukleyin led blink programını deneyin oradan buradan bulduğun programlarla copy past le iş fazla ilerlemez. müzik çaldırmak için kucuk mıduller var onu çinden getirtmen gerekecek başlangıç için led yakmayı dene daha sonra muzik çalma işini entegre dersin veya illa ses çıksın istiyorsan buzzer la duduk sesi çıkarırsın.