Evet Arkadaslar yaptigim Robot Kol Projesine ait size yukarda bir Video sunuyorum .
elinize sağlık, güzel proje.
Elinize sağlık güzel olmuş
kardeşim aynı projeyi bende yeni tamamladım fakat bi kaç sorun yaşadım sendede varmı acaba bu el kısmındakı servoda aşırı ısınma var boşta dururken bile hangi servoyu oraya taksam ısınıyor sendede mevcutmu ? ikinci sorum ise mg 996r kullandım ben yük kaldırmasa bile tork uygularken ses yapıyorlar bu sorunlar mevcutmu sende acaba ?
Ben servo olarak bunlari kullandim yani MG996R. Bende isinma olmadi, birde Robot kolun agiz kisminda Kücük servo kullandim yükü daha asagi cekmek icin. Isinma yok, ama ses konusu bendede mevcut fakat rahatsiz edecek düzeyde degil sadece zorlanma anlarinda. Birde servolarin pozisyonlarini birden arttirma ve düsürme gibi uzak rakamlar pozisyon olarak gönderildiginde cok irkilme olusuyordu. O nedenle gönderdigim bir degeri ne bileyim +1 ve -1 olarak gönderiyorum.O Zaman sarsilma falan olmuyor. sanirim daha hassas ve güclü servolar kullanilmali!
Kardeş dün gece ugraştim baya servolarin açilarini 10 ile 160 yaptim eldekini ise 140 kadar çektim servolar zorlanmadigindan son açıyı sürekli vermek için şu an daha rahat ve ısınmadan çalişiyorlar
Tabiki servolarin herbirinin acisi 0-180 arasi olmayacak.kullandigin yerdeki hareket alanina göre kisitlama yapacaksin. Ben bunu simdilik C# ile yazdigim Programdan hallediyorum. Örnegin ScrollBar’in value degerini min 10 ve Maximum 160 yaparak kistitliyorum. yaptigin örnegin videosunu paylasirsan sevinirim.
Bugun biraz derleyim koyarim videoyu kardes ogleden sonra falan koyarim
güzel şeyler oluyor
Projeme bugün baska bir fonksiyon daha ekledim. Son hali:
[www.uguryalcin.org](http://www.uguryalcin.org)Kardes stajdan dolayi yogunum baya bide bilgisayarim arizalandi video ekleyemedim en yakin zamanda ekleyecegim
tamam Dostum sorun degil!! Bende su an Android-BlueTooth üzerinden kontrol etmeye basladim.
Simdide yaptigim Robot kolunu Android sistemli bir Cep Telefonu üzerinden kontrol ediyorum.
[www.uguryalcin.org](http://www.uguryalcin.org)hocam çalışman hayırlı olsun bende robot kol kontrol yappıyorum arduino due ile siz bu çalışmanızda ftdi kullandınız mı due nin giriş pinleri 3.3 voltluk arduino due kartına uyumlu ftdi bulamadım ya da ben yanlış bir şeyler mi biliyorum kart la ilgili. bilgilendirebilirseniz sevinirim
düe de native portu niye kullanmmıyorsun ordan pcye bağla