Eğer 2 veya daha fazla servo motoru kontrol etmek istiyorsanız gereken örnek kod : // by Murat Onur SÜREK https://twitter.com/#!/teknologer // Bu örnek kod kamuya aittir. include < Servo.h> // “<” işaretinden sonra bırakılan boşluğu siliniz. “<servo.h>” şeklinde olacak.
Servo servo1; // Bu komutla servo kontrol nesnenizi oluşuyorsunuz.
Servo servo2; // En fazla sekiz tane servo kontrol nesnesi oluşturabilirsiniz.
int pos = 0; // Bu komutla servonun başlangıç pozisyonunu belirliyorsunuz.
Bu kodları ben de kullandım fakat arduinoyu bilgisayar ile değil de 12 V ile besleyince daha kararlı çalıştı, bilgisayarla bağlantısı devam ederken sürekli reset attı arduino, toprak ile reset arasına kapasitör koymama rağmen yine de devam etti.
Oh be! Oldu sonunda. Daha önceki yorumlarda verdiğim sorunun kaynağı servonun Arduino’ya ağır gelmesi. Daha küçük bir servo aldım oldu. Kolay gelsin herkese.
Servonun beslemesini harici yapıp sadece sinyalini arduino dan alırsan o ağır gelen servoyu da kullanabilirsin sanırım. Ağır geldi dediğin servonun modeli nedir?
İstediğimi anlatamadım sanırım, servo motoru istediğim bir zamanda hareket vermek istiyorum. RTC olmalı, milisaniye saydırarak olmuyor. Ayrı olarak servo çalıştırabiliyorum, ayrı olarak Rtc çalıştırabiliyorum ancak ikisini birleştiremedim
ds1302 rtc kullanın onun pinleri serbestçe seçilebiliyor kutuphanesi musait, devrenizde boşta kalan uçlardan birine bağlarsınız. bir başlama durma planı yaparsınız o saatlerde başlar durur veya saati gelince belli bir servo işlemi yaparsınız.
Merhaba Hocam, robot kol projesinde alt kolları kaldıracak ve senkronize çalışacak servo motorların dönme yönlerinin ters olması gerekiyor yoksa biri kolu kaldırmaya çalışınca öbür motor ters yönde çevirmeye çalışıp kitleniyorlar. Konuyla ilgili örnek kodlarınız var mıdır acaba? Teşekkürler
iyi günler hocam, ben arduino adafruit sürücü ile çalışıyorum.dc motorları kontrol edebiliyorum ama servo motor u kontrol edemiyorum yazmam gereken kodlar nelerdir teşekkürler