Bir mikrofon yardımı ile Arduino Uno R3 e giriş sağlamak istiyorum. Elimde 5 tane ses sensörü var. http://www.miniinthebox.com/electronics-diy-arduino-microphone-sound-detection-sensor-module\_p340891.html //////////////////////////////////////////// int sesPin = A0; int sesSeviyesi = 0 ; void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(sesPin, INPUT); } void loop() { sesSeviyesi = analogRead(sesPin); Serial.println(sesSeviyesi); delay(10); } //////////////////////////////////////////// Programı Serial Monitor de açtığımda analog değerin 9-10 arası gidip geldiğini görüyorum. Bilgisayardan müzik açıyorum 9-10 seviyesi değişmiyor. Hoparlörü mikrofona 1 cm kalacak şekilde yaklaştırana kadar seviye aynı kalıyor. Yaklaştırdığımda ise 500-600 lü değerler ile 6-7 arası değişen sonuçlar görüyorum. Soru şu: sensör neden 1-2 metreden ve ya daha uzaktan algılayamıyor da 1 cm yakından algılıyor? opamp gibi bir yükseltici mi kullanmam lazım? Ama zaten sensörün üzerinde lm393 var. mesela 10 metre uzaktan alkış sesini algılayan bir devre nasıl yapabilirim. ( ilk etapta desibel ile sonrasında ses frekansıyla çalışmak istiyorum, şu an 10 metreden ses olduğunu algılasın yeter ) Şimdiden teşekkürler…
Yazılımda problem yok. Sensörü doğru gerilimde besliyor musun? Sensörün algılama mesafesinin ne olduğunu biliyor musun?
Sensör 5V ile çalışıyor ben de 5V ile besliyorum. Datasheet i yok. Satan site mesafe ile ilgili bir bilgi vermemiş. Şunu fark ettim, sesten çok ses dalgasının yarattığı rüzgarı algılıyor. Üfleyince algılıyor son ses müzik açınca algılamıyor ( 20cm mesafeden ) internette bir çok video izledim bu konuyla ilgili. Genellikle ses sensörlerini ses kaynağına yakın tutmuşlar. İçinde opamp olan sensöre tekrar opamp takmanın bir mantığı olur mu acaba?
Sensör dijital sensör yani çıkışta HIGH veya LOW voltaj verir. potansiyometre ile de hassasiyeti ayarlarsın. analog değer okuman için sensörün altından çıkış alman gerekir.
Hem dijital hem analog çıkış var.
mrblar bendede aynı sensör var dediginiz gibi rüzgarı algılıyor sensör konuyu görunce bende sorayım dedim size siz buldunuz mu sorunuzu cevabını ayrıca arduinoya butun cıkısları aynı anda mı baglıyorsunuz yani hem analog girişini hemde dijitali?
Sorunun ne olduğunu bulamadım. Dijital ya da analog farketmiyo. Dijital bağladığımda potansiyometre ile hassasiyeti ayarlıyorum analogda olduğundan farklı biley olmuyo