Arduino ile SMS atmak

Merhabalar.. Elimde Arduino Uno ile 3G/GPRS Shield var. 3G/GPRS Shield ile Arduino Uno’yu kullanarak SMS atmaya çalışıyorum. Elimdeki Shield şu adrestekiyle aynıdır: http://www.cooking-hacks.com/index.php/3g-gprs-shield-for-arduino-3g-gps.html Aşağıdaki adreste örnek bir sms kodu bulunmakta. http://www.cooking-hacks.com/index.php/documentation/tutorials/arduino-3g-gprs-gsm-gps#step10 Bunu upload edip sim kartımı (bu arada sim kartım şifresiz) kullanarak sms atmayı denedim fakat bir türlü sms belirttiğim telefon numarasına gitmedi. Anten olarak elimde şu adresteki: http://www.cooking-hacks.com/index.php/gprs-gsm-antenna-external.html anten bulunmaktadır. Antenimi main antenna connector(resim: http://www.cooking-hacks.com/skin/frontend/default/cooking/images/catalog/documentation/tutorial\_new\_3g\_arduino/foto6.jpg) kısmına taktım. Cep telefon numarasını da kodun içine yazarken değişik şekillerde denedim (+90NUMARA, 90NUMARA, 0NUMARA, NUMARA gibi) fakat bir türlü olmadı. Umarım yardımcı olabilirsiniz.. Kodları aynen yapıştırıyorum: /* * Copyright (C) 2012 Libelium Comunicaciones Distribuidas S.L. * http://www.libelium.com * * This program is free software: you can redistribute it and/or modify * it under the terms of the GNU General Public License as published by * the Free Software Foundation, either version 3 of the License, or * (at your option) any later version. * * This program is distributed in the hope that it will be useful, * but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of * MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the * GNU General Public License for more details. * * You should have received a copy of the GNU General Public License * along with this program. If not, see . * * Version 0.1 * Author: Alejandro Gállego */ int led = 13; int onModulePin = 2; // the pin to switch on the module (without press on button) int timesToSend = 1; // Numbers of SMS to send int count = 0; char phone_number=“*********”; // ********* is the number to call void switchModule(){ digitalWrite(onModulePin,HIGH); delay(2000); digitalWrite(onModulePin,LOW); } void setup(){ Serial.begin(115200); // UART baud rate delay(2000); pinMode(led, OUTPUT); pinMode(onModulePin, OUTPUT); switchModule(); // switches the module ON for (int i=0;i< 5;i++){ delay(5000); } Serial.println(“AT+CMGF=1”); // sets the SMS mode to text delay(100); } void loop(){ while (count < timesToSend){ delay(1500); Serial.print(“AT+CMGS="”); // send the SMS number Serial.print(phone_number); Serial.println(“"”); delay(1500); Serial.print(“Hola caracola…”); // the SMS body delay(500); Serial.write(0x1A); //sends ++ Serial.write(0x0D); Serial.write(0x0A); delay(5000); count++; } }

Shield ile iletişimin gerçekleştiğinden emin olman gerekir önce. Verdiğin komutlardan sonra OK cevabını alıyor musun?

Bahsettiğin OK cevabını almak için kullandığınız program hangisi ? Onu bir türlü bulamadım da… Onun dışında HyperTerminal isimli program ile serial.print lerden gelen yazıları kontrol ettim. Kodlar belirtilen zamanlardaki gibi çalışıyorlar. Zaten switchModule() koduyla birlikte shield ışığı yanıp aktif hale geliyor. Bu shield ile iletişimin doğru gerçekleştiğini göstermez mi ? (NOT: Shield üzerindeki yeşil ışık bir süre sonra sürekli yanıp sönüyor)

baudrate’i 9600 yaparak dener misin?

Serial.begin(115200); // UART baud rate olarak ayarlanmış, 115200’de bakmak lazım değil mi ? 9600’de RQ gibi anlamsız harfler çıktı.

@Orhan problemi çözdün mü?

Malesef, sorun halen devam ediyor :S Çözmeye çalışıyoruz, ilginize teşekkür ederim.

Sorun çözüldü. Arduino usb modunda kalmışmış ondan çalışmamış.

Öğrenmiş olduk, geçmiş olsun. Sistem çalışıyor mu?

Sistem çalışıyorsa bu konuda bir yazı hazırlarsanız sitede yayınlarız herkes faydalanmış olur böylece…

Evet, sistem çalışıyor.

Bu shield’den bir tane edinmek lazım.

Evet sistem süper…

Ayrıca ethernet shieldı almamak için Arduino Ethernet diye ayrı bir Arduino var ama Arduino GSM yok. Biz mi yapsak acaba?

Shield-i temin edebileceğimiz bir yer var mı bildiğiniz. sadece yurtdışında gözüküyor. yurtdışından hangi kanallarla getirtebilriz.

robotistan.com 'u arayın, yardımcı olurlar.

Merhaba, Bu shield bende de var. Uzun zamandır üzerinde TCP server olarak çalışıyorum. TCP server olarak kurup, bir client ile bağlanıyorum ve data gönderiyorum. Shield aldığı datayı arduino’ya iletiyor. Bunu uzun zamandır bu şekilde gerçekleştirebiliyordum. Fakat, son bir haftadır malesef TCP server olarak kurduktan sonra cihaza bağlantı sağlayamıyorum. Buna rağmen enteresan bir şekildei internet bağlantısını kontrol etmek için ftp servera bağlantı kurup, dosya indirebiliyorum. Yani bir şekilde cihaz internete çıkıyor. Sonuna geldiğim çalışma, böyle enteresan bir noktada tıkandı. Cihaz’ın yenisini alacağım fakat, sorunun cihazdan kaynaklanıp kaynaklanmadığından emin olmak istiyorum. Cihaza sahip olan birisi ile bir araya gelip test etmemiz mümkün mü? Ya da Türkiye’de cihazın satıldığı bir yer bilen var mı? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.