Arduino ile VoIP tasarımı

Herkese merhaba, Proje olarak arduino ile VoIP tasarımı yapmamı istedi hocam. Fakat arduino ile yeni tanıştım. Nereden başlamam gerekli yardım edebilecek olan varsa çok sevinirim. Donanımsal olarak kaç arduino ile bu projeyi tamamlayabilirim, bunun dışında hangi donanımsal parçalara ihtiyaç duyarım? Daha önce VOIP ile ilgilenmiş arkadaşlar varsa yardım bekliyorum. Bunu arduino ile nasıl tasarlarım ? Saygılarımla.

hocam voip le arduino biraz utopik olmuş, “arduino voip” deyince bir takım projeler geliyor da nasıl şeyler bilemiycem, ama yuksek hızda ses sıkıştırma ve bunu internetteki bir SIP servere basman lazım. arduinoda hafızada çalışacak kadar küçük ve performanslı bir codec bulacaksın bunu ethernete basacaksın. en azından 2 tane arduino lazım. belkıde lokaldede olsa iki nokta arasında sesi donusturup kaşı tarafa yollamanda voip denebilir kendı basit codec ini yazarsın illa standart olması gerekmeyebilir.

Teşekkür ederim. Peki Arduino ile I2C mikrodenetleyiciler arası seri haberleşme projesini gerçekleyebilir miyiz kolaylıkla?

arduino master modda olacaksa olur sanırım