Arduino kablosuz usb

S.a arkadaşlar. Aklımda kablosuz usb çogaltıcı yapma fikri geldi ve projede arduino kullanmayı düşünüyorum. Sizce nasıl bi yöntem izlemeliyim.Yapıcagım olay mesela masaüstü pc den 6 metre uzalıkta bi usb alet var.ben pc ye bi adadptör takıcam uzaktaki usb yide bi adaptöre dakıcam.Adaptörler pcnin usb girişi ve x usb cihazı arasında köprü olucak bildigimiz usb hub ama kablosuz.Sizinde degerli fikirlerinizi almak istedim. İyi günler.

usb hızı kadar yuksek rf sistem olarak ne kullanacaksınız onu dusundınuz mu? wifi bile o hızlara çıkmakta sınırlı…

Zor bir mesele.. Ayrıca Arduino ile alakasıda yok.. USB 2.0 olduğunu varsayarsak 480mbps data hızını taşıyabilecek kariyer frekansa ihtiyacın var (tahminimce 1.2Ghz). GSM şebekesi tasarlamak gibi bişey olur herhalde.. Arduinonun herhangi bir versiyonu bu meselenin sadece terminal yöneticisi olabilir. Öncelikler RF olayını çözmen gerekir.. Sayın okaman’ nında belirttiği gibi wifi bile yetersiz kalacaktır. linkdeki dökümanı bir incele derim. https://product.tdk.com/en/products/emc/guidebook/eemc\_practice\_04.pdf

Çok yüksek hıza gerek yok rf işimi görür gibi aslında.Ama aklıma şu aralar wireless daha yatıyo tek bi adaptör işimi görücektir. Yorumlar için teşekkürler