Herkese merhaba, arduino geliştirme kartları hakkında bir kaç sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim… 1- Arduino kartlara .hex dosyalarını nasıl atarız daha doğrusu arduino ide hangi uzantıyı atıyor ? 2- Arduino kartlar ile basitte olsa günümüzün bilinen teknoloji sınırına kadar olan her şeyin kaba taslakta olsa programlaması yapılabilir mi?(ki bence mümkün,örnek olarak Arduinoya işletim sistemi yüklemek gibi…) Saygılarımla…
- arduinoyu arduino yapan başlıca özelliklerden biri hexle falan uğraşmıyorsun programlıyor yükle diyorsun bu kadar. tabiki arka planda derleniyor hexe çevriliyor ve yükleniyor. 2. arduinoyu mikro işlemcilerle karıştırmayın. zira işlemci değil denetleyicidir. bildiğim en basit işletim sistemi DOStur. onu bile arduinoda çalıştırmak hayal kırıklığı olabilir. 4 kb eppromlu 16 mhz bilgisayardan ne beklenebilir ki ? günümüz teknolojisinin sınırı demişken arduinonun teknolojisinden ziyade kapasitesi bakımından şöyle30 40 yıl önceki odalara sığmayan atalarını baz alırsanız arduinonun teknolojinin sınırlarının ne kadar gerisinde olduğunu anlayabilirsiniz. arduinoyu raspberry pi ile karıştırıyor olabilirsiniz . arduinoyla yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı diyenleri konuya bekliyoruz

Öncelikle Arduino üzerine işletim sistemi yüklemek için tasarlanmamıştır. Gerçi bugünlerde Arduino meşhur olduğu için herşeyi arduino ile yapmaya çalışıyoruz ama. Sorunuzun cevabını zaten windshair vermiş. HEX atmanıza gerek yok. Ama illa HEX atacağım uğraşacağım derseniz yolları var. ikinci sorunuza gelince Aslında yapamaz ama arduino olarak limitleri vardır. Fakat bu limitler çok ama çok genişlemiştir. Her geçen gün biraz daha genişliyor. Fakat bugün bir çok kullanıcı ürünler arasındaki farkları gözetmeksizin herşeyi arduino’ya ile yapma çabasında oldukları için bunlar oluyor. Az önce arkaşımızın söylediği gibi Raspberry Pi ile Arduino aynı ürün ailesi gibi davranılıyor. Aynı değillerdir. Dolayısı ile Arduino ile yapabileceklerinizin tabiki limiti vardır. Ama bu limit her geçen gün genişlemektedir. Haa bir de herkesin bildiği gibi Arduino bir markadır. Onlarca farklı ürünü vardır. Ben bütün bunları kastederek konuştum. Mesela Arduino YUN 'a işletim sistemi yüklenebilir. Sonuçta Arduino’dur. Bunuda not düşmek isterim…
Arduinoyu isletim sistemi yuklenince sanki daha super olacagini dusunuyorsunuz belki ama arduinonun yaptigi isi isletim sistemi yuklu sistemlerin cogu yapamaz ![]()
Haklısınız Arduino işletim sisteminin işlemlerinin çoğunu yapamaz. bir sorum daha olacak Renklerin hex kodlarını arduinoya yüklemek için ne yapmamız gerekir. nasıl bir kod dizisi yazabiliriz. ve o hex kodlarını depolamak için ki “en azından belli bir kısmını” arduino’ya bağlı flash diske depolamak için ne yapmamız gerekir zaten ben bu yüzden işletim sistemi önermesini kullandım. biliyorum ben bunu bilgisayar vasıtasıyla da yaparım ama benim arduino hakkında daha çok bilgilenmem gerekecek o yüzden. saygılarımla…
ve duyduğum kadarıyla Arduino’ya RTOS(Real Time Operating System) yüklenebiliyormuş bu konu hakkında bilginiz var mı?