İyi günler. Bir tane arduino lcd keypad shield aldım ve arduino uno’mun üstüne monte ettim ve sorunsuz bir biçimde çalıştı. Fakat taktığım shield arduino uno’nun tüm pinlerini doldurdu. Ve boşta pin kalmadı. Soruma gelirsem ben bu duruma nasıl çözüm bulabilirim yani lcd keypad shield’i arduino unoya taktıktan sonra boşta pin kalmıyor. Atıyorum sıcaklık sensörüyle değerleri okuyup LCD ekranda yazdırıcam fakat sensörü bağlayacak pin kalmıyor. Sanırım LCD tüm pinleri kullanmaması lazım ama shield monte olunca tüm pinler doluyor arduino unoda
Cevap yok mu acaba?
bahsettiğiniz ürün şuysa eğer http://www.dfrobot.com/wiki/index.php?title=Arduino\_LCD\_KeyPad\_Shield\_(SKU:\_DFR0009) pin alcation kısmında kullanılan pinler yazılmış o pinler haricinde kalanları kullanabilirsiniz. bunun için araya başka bir prototip shield katmanı koyup jumper kablolarla çıkışları alırsınız yada lcd modulu bredborad uzerıne kurun kullanılan bacaklardan birer kablo ile arduinonoya bağlayın. +5v ve gnd bacaklarını da bağlayacaksınız lcd ye ek olarak.
Aynen bahsettigim ürün bu. Şimdi anladım nasıl olacağını Teşekkürler.