Arduino’yu USB’ye bağlamadan üzerindeki yazılımı nasıl resetleyebiliriz?
Üzerindeki reset butonu işinize yaramıyor mu? Dokunmadan resetlemek istiyorsanız da WDT(Watch Dog Timer) kullanmanız lazım.
Aslında durum şu; Arduino Mega’m var. Üzerine basit bir yazılım yükledikten sonra tekrar bilgisayara bağladım ve bilgisayar arduino’yu algılamadı. Hiç bir şekilde kod yükleyemiyorum. Üzerindeki yazılım çalışıyor ama bilgisayar kartı tanımadığı için kod yüklenmiyor. Birkaç bilgisayarda denedim, farklı kablolar denedim, sonuç yine aynı. O nedenle tamamen resetlemek istiyorum. WDT’yi araştırıp uygulamaya çalışacağım. Teşekkür ederim.
Ben yüklenen ve çalışan yazılm tıkanırsa nasıl resetlerim gibi anladığım için WDT kullanın dedim. Bu durumda WDT veya başka bir timer işe yaramaz. Bootloader’ı yeniden yükleyerek tamamen resetleme dediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Sizin sorununuz başka bir şey de olabilir.
Ahmet Bey, problemi çözemedim. Artık bir önemi kalmadı, pes ettim ama bu problemle karşılaşan arkadaşlar olabilir. DAha açık yazmaya çalışayım. Arduino Mega’yı yeni adlım. Paketi açar açmaz blink kodunu yazıp test ettim. Doğru çalışıyordu. 2-3 gün sonra yazılımını tekrar değiştirmek istediğimde bilgisayar arduinoyu donanım olarak görmemeye başladı.. Ama üzerindeki blink kodu halen çalışıyor. Birçok usb kablo ve farklı bilgisayar denedim.. Osilator ün bacaklarında hafif bir kararma tespit ettim, yeni 16mhz osilator taktım. Yine değişiklik olmadı. USB data bacaklarında bir problem olabileceğini düşündüm. Bir arkadaşım test etti ve yine sonuç alamadık.. Ondan dolayı, bu tarz devrelerde bazı pinleri birleştirerek (kısa devre midir, nedir bilemiyorum) reset atılabileceğini duydum. Sonuç olarak artık uğraşmıyorum, pes ettim:) Yenisini almak zorundayım.
FTDI chip’i yanmış olabilir. Resetlemeniz de işe yaramayabilir.
Tüm arduinolarda reset pinide mevcuttur. 5v ve GND bacaklarının olduğu sırada. Oradaki reset pininden 5V verince reset atıyor diye biliyorum. Ama hiç kullanmadım bunu.
Bende bu ürün var. 5V ve GND ye kısa devre yaptırdım ama reset olmuyor. Hala bilgisayar görmüyor. http://www.dx.com/p/uno-r3-atmega328p-uno-r3-development-board-deep-blue-285620#.Ve\_z9fntlBc