Arduino mega 2560 ile servo Kontrol.

Merhaba arkadaşlar, ben mega2560 ile servo kontrol etmek istiyorum. Ama 5 volt çıkış alıyorum usb ile bağlı arduino bilgisayara. Sizce adaptör ile mi kullanmalımıyım servolar çalışırken arduinoyu? eğer adaptör ise kaç voltluk adaptör uygun olur ? teşekkürler.

arduino ile motor kullanırken harici adaptör kullanın.

bilgisayara bağlıyken 5 v çıkışından 4 kusur voltaj almamızın sebebi bumu acaba hocam ?

bilgisayardan gelen usb den 5v ile topu topu 80ma akım akar, değil motoru arduinonun kendisini anca çalıştırır.

peki bu adaptör kac voltluk olsun ? 7-12 V arası diyorlar ama 12 volt olunca arduinonuyu yakabilirmiş. 9 V kaç amper olsun hocam?

9v 2a yeter bazen motorlarda da voltaj 12v gerektiriyor ozaman da 12v olanı kullanman lazım. switchmod çalışan bir adaptör kullanırsan yanmaz kolay kolay

Hocam servoyu arduino.üzerinden doğrudan bağlantı yapmayın diyorlar. Transistör yardımı ile bağlayın diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

servo motor kontrolu pwm sinyalle çalışır. senin servo dediğin motorun marka modelini yaz bakalım aynı şeyden bahsetmiyoruz belki

kullandığınız servonun büyüklüğüne, çektiği akıma göre cevap değişir. mesela küçük bir servo kullanıyorsanız, usb üzerinden aldığı güç çalıştırmaya yeterli olur. internette çok uygun fiyatlara 5v ile çalışan servolar mevcut. Eğer çok yüksek güce sahip bir servoya ihtiyaç duymuycaksanız tabi..

.