merhabalar, arduino mega 2560 klonu kullanıyorum ve chiller cihazımı kontrol edecek hale getirmeye çalışıyorum. menü çok yavaş ilerliyor, daha doğrusu anladığım kadarıyla 4 adet ds18b20 den veri okurken işlemci başka bir işlem yapamıyor. ds18b20 den okuma işlemini hızlandırma ya da menüde nasıl bi hileye başvurmam gerekiyor? ayrıca sensörlerden gelen verileri lazım olduğunda okuma yoluna gidemiyorum, 2 adet peltier bağlı oldukları bloğu çok kısa sürede donduruyor. pratikte denerken projemin bütün adımlarını tek tek arduinoya attığımda sorunsuz çalışıyor, sorun 4 sensör - 2 peltier ve bu iki peltierin soğutmayı durduracağı sıcaklığı set edeceğim arayüzü bir araya getirdiğimde ortaya çıkıyor. internette bulduğum örnekler bu kadar kapsamlı değil. programcı ya da elektronikçi değilim, şu an internette bulduğum kodların alt alta üst üste birleştirerek bir şeyler yapmaya çalışıyorum, yani elle tutulabilir bir kod bloğuna henüz sahip değilim. fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bir sekilde algoritma gelistirmeyi ogrenmelisiniz cok pratik yaparak olur bu. Zaman kaybettirici isleri cok sık kullamayın programınızı buna gore bolun ds sensorler cok yavas degildir en fazla 0.5sn de okur peltier i nasıl suruyorsunuz acaba fazla akım ceker onlar transistor filan olsun belki asiri akim cektigi icin kitleniyorsunuz
Şu ana kadar peltier yerine led bağlıydı, peltierler bugün geldi. Peltier için önce 243 gibisinden dandik transistör, onunla irf530 süreceğim, bu şekilde led yakabiliyorum. 12v atx psu ile peltier de sürebilirim sanırım. Sizin de dediğiniz gibi pratik yapabileceğim ya da örnek teşkil edecek - feyz alacağım kaynağa ihtiyacım var. O konuda tıkandım.
Edit: Aslında yavaşlık sorun değil, menü de gezmesi ve değerleri ayarlaması sıkıntı. 4 saniyede bi işlem yaptırabiliyorum
Şöyle yapsam, tuşa bastığımda loopdan çıkarıp değerleri set edeceğim kodları sürsem, start dediğimde tekrar loop a alıp ekranda sensör verilerini ve sistem durumunu ekranda göstersem daha mantıklı olacak sanırım.