Merhaba Arkadaşlar Bir adet arduino uno ve ethernet shield’ım mevcut example’ları editleyerek arduinomun mysql veri tabanına veri yazmasını yapabiliyorum.Ancak benim istediğim arduino’nun mac adresini veya 2. , 3. verileride post edebilmek. Biraz google ladım ancak kesin sonuca ulaşamadım. veri = “durum=”+ (String (deger)); satırı ile durum değişkenim ile deger de belirtilen değerleri gönderebiliyorum. Google aşağıdaki gibi yapmamı söyledi ancak veri = “durum=”+ (String (deger))+“&durum2=” (String(deger2)); arduino yapamazsın dedi.muhtemelen syntax da bir sıkıntım. Bi el atın hele de projeyi vurduralım ya ![]()
Çok hızlı oldu sorun çözüldü ve proje dehlendi . Yer işgal ettiğim için siz değerli userlar ve adminlerden özür dilerim. Çözüm; mac’i did olarak tanımladım(device id) String did= “90A2DA0D839D”; ardından veri değişkenimi aşağıdaki gibi güncelledim veri = “durum=”+ (String (deger))+“&mac=”+ (String (did)); şu an sıkıntısız çalışıyor proje bitince kendimi affettirmek adına burada paylaşacağım.