Merhaba arkadaşlar, Bende Arduino Due var. Ben seri port ile RF alıcı kullanmak istiyorum arduino üzerinde. Fakat bunu yaparken aklımın takıldığı bir nokta var. Burada sizlerden yardım almak istiyorum. RF den seri iletişim ile arduino ya bir kod dizisi gelicek. Bu dizide sırayla (Gx=… , Gy=… , 100) gelicek. Gx ve Gy’nin yanında 0’dan 1024’e kadar değerler gelicek. Fakat bu gelen değerleri bir değişkene nasıl atıyacağımı bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum bu konuda.
bunun cevabı daha once forumda verdik ama bulamıyorum şimdi forumda biraz araştır bulursun cevabı
forumu taradım konuyu açmadan once, fakat bulamadım, yardımcı olur musunuz rica etsem bulmama ?
şu örnekte seriporttan gelen string değeri ToInt() fonksiyonu kullanarak integer değer olarak çevrim yapıyor. http://arduino.cc/en/Tutorial/StringToIntExample buörneği nasıl bulduğumu söyliyeyim seriporttan gelen verinin string olduğunu biliyorum programın içinde bu değerleri integer olarak hesaplamak istediğimi de biliyorum sonra google efendiye “arduino string to integer” yazdım gelen ilk örnek buydu…