Merhaba, şuanda arduino uno ve enc28j60’a bağlı olan sensörlerin bilgilerini ethercard kütüphanesini kullanarak local statik ip’de html kodları vasıtası ile ekrana yazabiliyorum ancak bu işlemi hem uzak sunucuda(host) hem de php(get-post) kodları yazarak bazı işlemler(mysql) yapmak istiyorum. Bu konuda internette araştırma yaptım ancak özellikle uzak sunucu kısmı ile ilgili sonuca varamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
bir servis sağlayıcıdan hosting satın alacaksın bir ip adresin veya dominin olacak, lokaldeki sayfalarını bu domaindeki web sunucuya koyacaksın. orada bir veritabanın olmalıki sayfaya yolladığın değerleri saklasın ama zaten sen bunları lokalde yapmamışmıydın. yıllk 5-20usd lık bir web sitesi işini görür sanırım
şu site free get post kodlarını yollayıp senın ıcın bırıktırıp grafıgını fılan da gosterıyor bı bak https://thingspeak.com/
Yaptığım işlemlerde arduino kodu içerisinde yerel ip adresimi belirtiyorum ve html kodları da yine arduino programı içerisinde yazılı. Daha sonrasında yerel_ip_adresi/?ledon.html sayfasına veya ledoff.html sayfasına gidip işlemlerimi yapabiliyorum. Bu sebeple php kodlarını yazmak için bir çözüm bulamadım. Elimde hali hazırda bir domain ve hosting paketim var ve yayında. Şimdi burada yapmam gereken sistem şu oluyor sanırım site_ip_adresi/?ledon.html yolu oluşturup arduino programı içerisindeki html kodlarını buraya yazmak ve arduino programı içerisindeki yerel ip numarası yerine hostun ip numarasını yazmak değil mi? Umarım anlatabilmişimdir. Bunu deneyip tekrar buraya bildirimde bulunacağım, teşekkür ederim ilginiz için.
char website PROGMEM = “www.lucadentella.it”; char password PROGMEM = “password”; Burada password yerine ne yazmam gerekiyor?
girdiğin domanin sitesinde nasıl password varsa onu yazmanız gerekiyor.
Anladığım kadarıyla //localip/?on yazdığında php sunucuna post gitmesini istiyorsun. //html kontrolune bunu yazarsın if(inString.indexOf(“?on”) >0) { String v; v=“1”; gonder(v1,v2); } //Buda php get işlemin void gonder(String v1,String v2) { //Ethernet baglantısı gerçekleştirilip data gonderiliyor delay(5000); Serial.println(“Bağlanıyor…”); if (client.connect(server, 80)) { Serial.println(“Bağlandı”); client.println(“GET /test2.php?v1=”+v1+“&v2=”+v2+" HTTP/1.1"); client.println(“Host: www.xxx.net”); client.println(“Connection: close”); client.println(); client.stop(); Serial.println(“Bağlantı Kesildi”); } else { Serial.println(“Bağlantı Hatası”); } }