Merhaba arkadaşlar, arduino uno pic arasında bir iletişim sistemi kurmak istiyorum, arduino bazı matematik işlemler, sensor okuma , lcd işlerini yaparken bazı pwm zamanlamalarında geç kalmakta, arduino uno’nun serial portlarını kullanmak istemiyorum, i2c veya spi üzerinden iletişim yaptırmayı düşünüyorum. 4 pwm çıkışı alabileceğim ama pin sayısı az, aynı zamanda üzerinde i2c veya spi modülleri bulunan pic olarak hangisini seçmeliyim. pin sayısının az olması önemli çünkü bunu shield haline getirmek istiyorum. benzer bir proje ile ilgilenmiş, muvaffak olmuş bir arkadaş var mı? pic konusunda az biraz ccs c bilgim var. Bu arada illa pic şart değil arduino IDE’si ile programlanacak başka bir az pin li atmelde olabilir.
diğerini de arduino kullansana boylece sadece tek bir geliştirme ortamı kullanmış olursun
Bende öyle yapmaya karar verdim, akşam epey düşündüm taşındım ve bir arduino nano almaya karar verdim, arduino nanoya shield yapıp unonun üzerine yerleştireceğim. baştan maliyet falan diye düşünmüştüm ama zaman ve pratik olması daha önemli sanırım.