Arduino ya iki ayrı kod yüklenirmi?

Merhaba arkadaşlar arduinoya iki ayrı kod yükleyebilirmiyim?Mesela bir servo motor çalıştırmak istiyorum bunun kodu yüklü arduino da motor çalışıyor bunun yanında bir de speaker le müzik çalmak istiyorum.Bunun kodunu yeni bir sayfa açıp arduinoya programlayabilirmiyim?

aynı anda iki farklı kod yükleyemezsiniz ama birleştirebilirsiniz. Yani tek kod içinde hem servo sürücü kodu hemde speaker için kod bulunur ikisini birden yapar :slight_smile:

Iki ayri sketch ayni anda yuklenmez. Her yuklemede onceki silinir. Bir seferde birisi yuklenir. Iki ayri isi yapan kod yazilabilir ama ciddi zorluklari var. Iki islem ayni anda olmayacaksa sirayla yuklenilerek kullanilabilir ya da tek sketch icinde birlestirilip istenilen calistirilabilir.

bu iki ayrı kodu nasıl birleştireceğim peki

kolay gelsin edison bey, ismi çok beğendim inşallah siz edisonu da geçeceksiniz… program birleştirmenin tek bir yolu yok, eğer arduino programlarını ordan burdan copy paste yaparak çekerek çalıştırıyorsan birleştiremezsin, programın her satırına emek verip nasıl çalıştığını anlayıp yapacağın diğer task ın kodlarını yazacağın tek programın içine maharetle yerleştireceksin, bunun yolu programlama öğrenmekten geçiyor, bir butona basınca bir başka işlevi başlatmayı deneyeceksin başka bir butona basınca da başka bir işlevi bitireceksin veya başlatacaksın her işlem diğerini engellemeden ama hepsini aynı anda kontrol edebilecek programlama yeteneği geliştirerek yapacaksın, ne kadar çok kendi elinle mantığınla kod yazarsan o kadar çok program ve işlevi birleştirmeye başlarsın…