Merhaba arkadaşlar arduino konusunda biraz yeniyim .Benim yapmak istediğim arduinodan lm35 sıcaklık sensörü ile elde ettiğim veriyi c# ile oluşturduğum formda göstermek.Daha önceden C# ta butonlu bi form hazırlamıştım örnek veriyorum butona bastığımda dc motor çalışsın , kırmızı led yansın tarzında .Yani buradaki mantık butona bastığın anda C# tan veriyi arduino ya aktarıyodu . Sıcaklık muhabbetinde ise lm35 ile elde ettiğim veriyi direk C# formuna aktarmam gerekiyor . Arduino kodumda usb kablosu ile seri iletişimle eklenmesi gereken kodlar nelerdir.Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Arduino kodum : int lm35Pin=0; float temperature; char bilgi; void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { temperature=analogRead(lm35Pin); temperature=((((5000*temperature)/1023)/10)); Serial.print(“Temperature=”); Serial.println(temperature); delay(2000); }
int lm35Pin=A0; float temperature; int bilgi; void setup() { pinMode(A0,INPUT); Serial.begin(9600); } void loop() { bilgi=analogRead(lm35Pin); temperature=(bilgi*(5000.0/10230.0)); Serial.print(“Temperature=”); Serial.println(temperature); delay(2000); } Bu şekilde yazarsan seri porttan istediğin veriyi gönderebilirsin. C# kodlarının olduğunu düşünüyorum. Kolay gelsin.