Merhaba kafama takılan birkaç soru var onları sormak istiyorum sizlere. Aliexpress gibi sitelerde gezerken dx.com’a göre çok daha uygun motor shieldler gördüm satın alsam acaba bir sıkıntı oluşur mu? Bir de yine aliexpress de bazı arduinolar var ki expert, only developments falan yazıyor bunların normal arduinolardan farkı nedir? Son olarak bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim C dili ile ilgili bilgim çok aşırı olmasa da var çok şükür. Led yakmak falan kod olarak kolay, anlaşılabilir şeyler geldi elektronik dersi de aldık teorik olarak bilgim var ancak pratikte hiçbir şey yok. Set olarak almak istemiyorum, led yakma olayı falan dediğim gibi basit geldi ama sizin görüşlerinizi de merak ediyorum açıkçası tereddütte kaldım direk engelden kaçan robot, çizgi takip eden robot vesaire böyle şeyleri düşünüyorum. Tabi ki beni bunlar aşar yalnızca algoritması ile aşinayım ama bu şekilde daha iyi öğrenebilirim gibi geldi sizce çok mu aşar? Sizler neler düşünüyorsunuz? Ayrıca aliexpress.com dan alışveriş yapan var mı? Teşekkür ederim.
daha önce bir elektronik geliştirme kartı ile uygulama yapmadıysan (en azından led yakmak :)) kit alıp, bir kitaptan (internette bir sürü ücretsiz kitaplar da var) başlamak en iyisi, hem arduino platformunu, hem insan, yazılım etkileşimini daha iyi kavramış olursun, bir probleme yönelik örnek üzerinde ilerlersen (forumda soru soranların %90’ı) arduino kültürünü kavramadan, sadece bir devreyi çalıştırmış, onu çalıştıracak kadar şeyler öğrenmiş olursun. arduino DIY kültürünün en verimli şekilde, profesyonelce yürütüldüğü bir platform, diğer dev kit’lerden ayrıldığı en önemli nüans bu. neticede bu işler PIC16bişeyler bişeyler, atmega328 vb MCU’larla yıllardır yapılan şeyler. burada önemli olan karşılaştığınız problemlere arduino gibi (probleme göre başka kartlar, stm32, beaglebone, pcduino vb) enjekte edip, problemi makul fiyatlı, yüksek verimli, kısa sürede vb halledebilmeyi öğrenmek. bu kısmı öğrendikten sonra istediğiniz her yerden, her çeşit board alıp (hatta yetmiyorsa kendiniz tasarlayıp) kullanabilirsiniz. yine de yeni başlayanlar için elinde orjinal, test edilmiş bir board olması karşılaşacağınız problemlerde kafanızın rahat etmesini sağlayacaktır bunu da unutmayın. başarılar. iki site de güvenli, düşük fatura gönderdikleri sürece ve abartmadığınız sürece (kamera, board, lazer bilmem ne aynı kutuda) gümrükten geçer.
hemen robot yapsın gözlerimi yaşartsın… led blink neymiş peeh.
Aliexpress’ten bende çok alışveriş yaptım ama nadiren de olsa (10’da 1 civarı) sıkıntılı/bozuk çıklabiliyor. ve iadeleri de masraflı oluyor. ebay ve dx tavsiyem ![]()