Arduino'yu programlamak için hangi yazılım dili gerekiyor ?

İyi günler; bu işe yeni başlıyacak biri olarak öncelikle belirtmeliyim ki lise öğrencisiyim ve dışarıda boş zaman harcamak yerine kendimi geliştirebileceğim alanlara yönelmek istedim ve Arduino ile tanıştım.İlk olarak başlıları okudum ancak tam olarak cevaplarımı bulamadım size 2 sorum var cevaplarsanız sevinirim; 1- Arduino’nun programlama dili var mıdır yoksa C dilleri veya Java, Python ile mi programlanır ? 2- Öğrenmeye başlamak için nereden başlamalıyız Starter Kit mi satın almalıyız yoksa daha mı farklı şeyler yapmalıyız? Teşekkürler iyi günler.

c++ ya benzer ama daha basit bir dil ile programlaniyor bence ogrenmenin en kolay yolu zevk alacagini dusundugun yada ihtiyac duydugun bir seyin projesi ustunde calismak, aliexpress ustudne satilan kitlerden alabilirsin ileride bir sey yapmak istediginde aylarca kargo beklemezsin

Bu sene lisemizde bir bilim projesi var ve ben diğerleri gibi pamukta fasulye yetiştirmek gibi sıradan ve işe yaramayacak deneyleri atlayıp gerçek fiziksel projeler yapmak istiyorum önemli olan yapılmamış veya zor olması değil, ben arduino üzerindeki ledi yakmayı başarsam bile hayran kalırım çünkü yazılımı, devreleri ve inavsyonu seviyorum.Ancak hangi setle başlıyacağıma karar veremedim starter pack’ler gözüme dolgun göründü fikriniz nedir ?

ben projem icin gerekli seyleri siapris etmistim, birde ielride kullanacagimi dusundugum seyleri. starter packlerin icinde asla kullanmayi dusunmedigim cokca parca var dedigim gibi proje ile ogrenmek en verimli yol aklinda bir proje yoksa en cok siapris verilen bir starter kit alman yeterli. arduino klon olacagini varsayiyorum, ileride bilgisayar tanimayabilir arduinonu, misal benim elimde 3 tane kullanamadigim uno var. uno alacaksan yaninda leonardo ve kucuk projeler icin micro gibi kartlarda al eger hala kararsizsan merakli maymun ve lezletli robot tarifleri kanallarinda arduino serileri var, fikir verebilir