merhabalar…başlıktaki programı iphonumda kullanıyorum..arduinoya da yüklesim sorun yok..digital ve analog çıkışlara röle bağlayarak kontrol iphonumdan kontrol ediyorum..sorun şu…bağladığım röle otomatik olarak akfit konumda oluyor… yani arduinoya elektrik verip açınca röle çekili duruma geçiyor..buda benim işime gelmiyor..ben ilk açılışta rölenin aktif olmasını istemiyorum..bunu koda nasıl aktaracağım..ne gibi değişiklik yapmam lazım..örnek kodu ekliyorum… kod yani sketch aşağıdaki linkte.. http://www.samratamin.com/Code\_Resources/Ardumote\_Example.zip programcının sayfası: http://www.samratamin.com/Ardumote\_Tutorial.html
verdiğiniz örnekte gerekli değişikliği yaptım. örneğin setup bölümünü aşağıdaki kodla değiştirin. setuptaki digitalWrite(LED_Pin,HIGH) veya digitalWrite(LED_Pin,LOW) kullanın duruma göre. kodta yeri belli denersin. void setup() { // More info on Ethernet on Arduino’s website: http://arduino.cc/en/Reference/EthernetBegin // start the Ethernet and UDP: Ethernet.begin(mac,ip); // If you don’t need to set your default gateway or subnet manually, use this // Ethernet.begin(mac,ip,gateway,subnet); // Use this line instead if you’ve manually set all the parameters Udp.begin(localPort); //Setup UDP socket on port defined earlier Serial.begin(9600); //Start Serial Communications with PC pinMode(LED_Pin,OUTPUT); //Designate pin 6 as Output Pin // arduinoturkiye.com // okursa olacak insallah http://arduinoturkiye.com/sifirdan-baslamak/ // alttaki satıları sırası ile deneyin ilk açılışta duruma uyanda bırakın. digitalWrite(LED_Pin,HIGH) // bu uymazsa digitalWrite(LED_Pin,LOW) // bu uyar // ardunoturkiye.com end ********************************** }
okoman hocam attım şimdi sketche ama hata veriyor compling yaparken.hata var diyor… benim verdiğim örnek koddaki koda sizin kodu ekleyip comlie yaparmısınız..ben hata alıyorum da..bu arada çok teşekkür ederim..
okaman hocam tamam dır kodunuz doğru ama ; bu işareti digitalWrite(LED_Pin,LOW) bu kodun yanına eklememişsiniz bende bilmediğimden dikkat etmedim…Çok Teşekkürler..Allah Razı olsun sizden ve diğer arkadaşlardan…Bir de abim bu son yaptığım değişiklikleri eeproma nasıl yazdırabilirim..yani en son lambayı açtım o şekilde son bastığım komutu eeproma atıcak elektrik gitti geldi diyelim o son komuttan yani lambanın açık komutu kaldığı yerden devam edecek..şuanki şeklinde sıfırlanıyor da…teşekkürler
yukarıdaki kotda setuptan daha yukarıda bir yerlere int value; int addr; değişkenlerini ekle setup içinde aşağıdaki değişiklikleri yap addr=1; //epromdaki hucre adresi 0-512 arasında bir değer olsun value = EEPROM.read(addr);// epromdan 1. adresten sakladığımız değeri okur value içine yazar digitalWrite(LED_Pin,value);// programa daha once eklediğimiz kısımda epromdan okuduğumuz value yi led pine yazıyoruz loop kısımında ise digitalwrite gördüğün her satırdan sonra aşağıdaki kodu ekle val=digitalread(led_pin);// her digitalwrite tan sonra bunu ve alttaki satırı ekle EEPROM.write(addr, val); aruinoya program attığında eprom bilgisini kaybeder ilk çalıştırmada saçma bir değerle açılabilir bir kere çalıştıktan sonra normale döner. benim şuradan anladığım bu sitedeki hiç bir yazıyı okumamışsın hatta hayatında ilk kez arduinoda kod düzeltiyorsun ki “;” işaretini yeni öğreniyorsun. gayretini takdir etsem de okumazsan boşuna çabalar durursun zamanına yazık. sitedeki yazıları da oku bundan sonra affetmem haberin olsun.
okaman hocam sonuna kadar haklısın vesselam:) coşkun hocamın kitabını aldım ama ufacık bakabildim işten güçten vakit olmuyor…elektroniğin ciğerindeyim fakat analog olarak ve donanım bazında..işin içine kodlar vs girince çuvallıyorsun mecburen..müsait olunca hemen kitabı bitiricem inşallah..hakkını helal et..
okoman hocam digitalWrite(LED_Pin,value);// programa daha once eklediğimiz kısımda epromdan okuduğumuz value yi led pine yazıyoruz bu kısmı anlamadım tam olarak..yardımcı olurmusun
yaptım abim sağolasın sayende..çok ama çok teşekkür ederim… yaşadığım sorunda val-value ayarı imiş…şimdi en son bıraktığım şekilde açılıyor..
okanan hocam cok oldum kusura bakma.. simdi yapmak istedigim Led_Pin e tani output u manuel switch ilede kontrol etmek istiyorum ama yapamadım bir turlu..digital den birini switche atayıp outputtaki ledpini aktif-pasif edemiyorum;(
okumuyorsun diye boşuna söylemiyoruz şurada http://arduinoturkiye.com/arduino-ogrenirken-yol-haritasi-1/ istediğin var.
okoman hocam okudum onları daha öncede şimdi tekrar okudum ama bir türlü ardumote kodları ile birleştiremedim..hata vs vermedi..ama birleştirince çalıştıramadım..
okoman hocam bu sistemi iş yerinde hala kullanmaktayım..ama eve yapmaya karar verdim şimdide..iş yerinde anahtarla on off yapmak için jaluzi anahtarı denilen anahtar kullanıyorum..bir anahtar da 2 buton şeklinde..1 nci butona basınca on 2 nci butona basınca off yaptırıyorum..ve iphone danda 2 buton tanımlayarak on off yaptırıyorum..buraya kadar sorun yok fakat evde yapmak istediğim tek buton ile on off yapıp iphone da ise 2 buton ile ayrı ayrı on off yapmak..evde tek buton iphone da 2 buton..örnek kod lardan uğraştım biraz yapar gibi oldum ama iphone ile ev deki anahtar senkronize olarak olmadı..iphone dan on butonuna bastığım zaman evdek buton a basınca off olmadı..2 kere basınca off oldu..veya tam tersi off ise 2 kere basınca on oldu..yani evdeki butona her halukarda 2 kere basmam gerekli konumunu değiştirmem için..buton kodunu ardumote kodları ile birleştiremedim..