Merhaba ardunio ve phyton öğrenmek istiyorum Yun hariç hangi ardunio phyton dilini destekliyor?
Öncelikle ne yapmak istediğiniz önemli. Arduino’ya Python kodu yazamazsınız. Ama Python ile yazılmış uygulamaları arduino ile çalıştırabilirsiniz, arduino’dan phyton’a bilgi aktarabilirsiniz. bu örnekte çok basit bir kullanımını görebilirsiniz: http://ff.im/OnkcI
Yun da wifi ve phayton desteği var deniyor başka bir ardunio da da Yun da belirtilen phyton desteği var mıdır?
Ben ardunio ile ışık animasyonları yapmak istiyorum ve işim içinde phyton öğrenmrm gerekiyor, eğlenceli şekilde öğrenmek için phyton u kullanabileceğim ardunio almak istiyorum hangi modeli önerirsiniz?
Merhaba; Arduino’larda kullanılan atmega işlemcilerinde (168,328,32u4) python desteği yok, python desteği Yun’da kullanılan ikinci işlemci olan (network, linux vırt zırt için) Linino’da bulunan bir özellik(miş bende şimdi öğrendim kaynak: http://arduino.cc/en/Guide/ArduinoYun#toc3 ). Bu yüzden şimdilik Yun haricinde hiç bir boardda Python desteği yok. Yukarıdaki örneklerde de görebileceğiniz gibi herhangi bir arduino’yu python ile birlikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. burada önemli olan amacınızı tam olarak tespit etmiş olmanız, ve bu amacı gerçekleştirebilmek için gerekli araçların nitekliklerini listeleyebilmeniz. bu kadar çeşitli board olmasının sebebi de bu, her board her işi yapmıyor, birisinde zor yapılan birisinde kolay yapılıyor, birisinde hızlı olan birisinde olmuyor vb. ışık animasyonunu ne seviyede yapacaksınız? kaç ayrı ışık kontrol edeceksiniz? araya kontrol ünitesi koymanız gerekecek mi? gerekmeyecekse hepsi tek bir board üzerinde olacaksa kaç pin ihtiyacınız olacak? python nerede devreye girmeli, nerede devreden çıkmalı? öncelikle konunuzu, yol haritanızı bu şekilde adım adım ilerleyebileceğiniz şekilde çıkartın, sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecek. bu arada Yun’u detaylı olarak incelememiştim, sorunuzla inceledim, iyi oldu. teşekkürler. projenizde başarılar.
Işıkları yakıp söndürmek ve müzikle ışııkların bağlantılı çalışmasını istiyorum yeni başlayacağım için önerebileceğiniz ardunio nun hangi modelidir? Biraz alışınca ardunio/ phyton / elektronik e robot projeleri ile ilgilenmek istiyorum. Teşekkür ederim.
zeplin, ışıkları dediğinde kaç tane ışıktan bahsediyorsun? bak ilk örnekte iki tane ışık yakıp söndürdüm ben Python ile yetmez mi o? yukarıda verdiğim soruları cevaplarsan bir yol haritası çıkacak sana. özet geçmem gerekirse de: bir arduino uno al, 25 tane de led. onları yak söndür, bunu yaptığında artık nelere ihtiyaç duyduğunu, hangi arduino modelinin senin ihtiyacını karşıladığını tam olarak tespit edebilir duruma geleceksin. Coşkun Taşdemir’in yazdığı türkçe arduino kitabı var, onu da oku. elektronik, robot, haberleşme hem kolaydır hem zor, ne yapacağını bilirsen çocuk oyuncağı, bilmezsen lebi derya.
Çok teşekkür ederim Uno ve ledleri alıp başlıyacağım bi köşesinden, bilgiler ve ilginizden dolayı ayrıca teşekkür ederim